Skip to main content

فرزندان امروز، والدین به‌روز

معرفی کتاب
ما نخستین پدرها و مادرهایی هستیم که فرزندانمان تا این حد درگیر رسانه‌ها شده‌اند. هیچ نقشه راهنمای قدیمی در صندوقچه تجربیّات پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای این شرایط جدید وجود ندارد…
باید بپذیریم که به زمانه‌ای نو قدم گذاشته‌ایم و ناگزیریم برای تربیت در عصر رسانه‌ها یا راهی بیابیم یا راهی بسازیم. راهی که فرزندانمان با‌ حرکت‌ در ‌آن بیاموزند‌ که‌ محصولات‌ و محتواهای‌ رسانه‌ای‌ را‌ آگاهانه‌ انتخاب‌ کنند‌ و ‌مسئولانه به کار ببرند. نام این راه تازه «تربیت رسانه‌ای» است.
در این مسیر باید بخوانیم؛ ببینیم؛ فکر کنیم؛ حرف بزنیم و تجربه‌ها را با هم یکی کنیم. راه دیگری نیست. «فرزندان امروز»، به «والدین به‌روز» نیاز دارند.

یادگیری و رشد

معرفی کتاب
فرایندهای یادگیری به‌عنوان یک سیستم و پدیده اجتماعی به طرق مختلف با مدیریت یا تأثیرگذاری بر تغییرات سیستمی مرتبط است. درک نحوه تفکر سیستمی و کنش و تعامل مؤثر در موقعیت‌های پیچیده، آشفته و ساخت‌های در حال تغییر اساس این یادگیری است که عمدتاً از عملکرد حرفه‌ای به جنبه‌های شخصی زندگی آدمیان حاصل می‌شود. کتاب «یادگیری و رشد» به بررسی تاثیرات متقابل یادگیری فردی و اجتماعی بر رشد و توسعه می‌پردازد. در این کتاب به مفاهیم کلیدی یادگیری و رشد پرداخته شده و نشان داده می‌شود که چگونه این دو فرایند به یکدیگر وابسته هستند و بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند.

درنگ

معرفی کتاب
کتاب «درنگ» مجموعه‌ای از اندیشه‌ها و یادداشت‌های شخصی حیدر تورانی است که به موضوعاتی همچون مدیریت موفقیت و راه و رسم زندگی می‌پردازد و تمرکز این کتاب بر اهمیت انعطاف و تغییر و نوآوری می‌باشد. وی معتقد است که در دوره‌ای که همه چیز به سرعت در حال تغییر است، نمی‌توان بر یک روش و تصمیم ثابت ایستاد. کتاب حاوی 176 نکته مدیریتی و راهکارهایی برای دستیابی به اهداف و پیشرفت در زندگی است که نویسنده آنها را در قالب اصطلاحات قابل فهم ارائه کرده است.
«در دوره و زمانه‌ای که همه چیز به سرعت در حال تغییر است نمی‌توان بر یک روش و یک تصمیم ایستاد و گفت الا بلا همین است و بس. دیگر نمی‌شود بر یک روش و یک تصمیم اصرار ورزید و پافشاری کرد. همیشه برای انجام هر کاری روش بهتر وجود دارد. زمانه، زمانه انعطاف، تغییر و نوآوری است نه مقاومت. زمانه‌ای است که تغییر تغییر کرده است و حجم دانش هر صد ساعت دو برابر می‌شود، اینجاست که گفته می‌شود حرف مرد دوتاست، مرغ دو پا دارد، ...»

تربیت بر مدار فطرت: مروری بر اندیشه تربیتی اسلام با خوانش استاد مطهری

معرفی کتاب
استاد شهید مرتضی مطهری، ‌ یکی از متفکران معاصر است که با اندیشه‌ای ناب، نظریه‌ای منظوم، فهمی عمیق و قلمی روان حرکت خوبی را برای کاربردی‌سازی معارف اسلامی آغاز نمود. استحکام نظری و توثیق ایشان توسط دیگر اسلام‌شناسان، ما را به لزوم بهره‌گیری از آثار ایشان مطمئن می‌سازد. در این اثر تلاش شده است امتداد اندیشه استاد مطهری به عنوان یک متفکر برجسته در حوزه تربیت پی‌جویی شود و نشان داده شود که مبانی ناب اسلامی در نظام تربیتی چگونه متجلی خواهد شد. این کتاب در 9 فصل به این مهم پرداخته است: مدار فطرت و تربیت، مدار روش و ارزش، مدار ظاهر و باطن، مدار دین و شخصیت، ‌ مدار تکامل و تعادل، مدار آزادگی و بندگی، مدار تفاوت و عدالت، مدار خانواده و تربیت و مدار فرهنگ و تربیت.

رمزگشایی از دنیای نوجوانی

معرفی کتاب
دوره نوجوانی پر از احساس‌ها و هیجانات است که شاید برخی از این احساس‌ها تکرار نشدنی باشد. برای اینکه بتوانیم نقش موثرتری در زندگی و تربیت نوجوان داشته باشیم، باید تغییرات دوره نوجوانی را بشناسیم، از نیازهای خاص این دوره آگاه باشیم و نحوه مواجهه با این دوره را یاد بگیریم. این کتاب چکیده‌ای از مباحث رشد نوجوان است. کتاب دارای 5 فصل: آشنایی، تغییرات، ویژگی‌ها، نیازها و اصول تربیتی نوجوانان است.

تربیت چه چیز نیست؟ : چگونه تربیت نکنیم!

معرفی کتاب
کتاب «تربیت چه چیز نیست؟ چگونه تربیت نکنیم!» به بررسی روش‌ها و اقدامات نادرست تربیتی می‌پردازد و توضیح می‌دهد که چگونه این اقدامات می‌توانند مانع از رشد طبیعی و شکوفایی استعدادهای فردی فرزندان شوند. این کتاب تأکید دارد که تربیت امری فطری است و والدین باید مراقب باشند که با روش‌های نادرست، جلوی این روند طبیعی را نگیرند.
این کتاب یک راهنمای عملی برای والدینی است که به دنبال روش‌های تربیتی صحیح و مؤثر هستند و می‌خواهند از آسیب‌های تربیت نادرست جلوگیری کنند.

501 روش علمی برای تقویت عزت نفس بچه‌ها، از تولد تا 18 سالگی

معرفی کتاب
عزت نفس نه تنها نقش مهمی در موفقیت یا شکست کودک در مدرسه و موقعیت‌های اجتماعی دارد، بلکه بر نحوه نگرش کودک به جهان نیز تأثیر می‌گذارد. نویسنده با استفاده از تجربیات خود به عنوان یک مربی مادام‌العمر، توصیه‌ها و اطلاعات ارزشمندی را در مورد ایجاد عزت‌نفس در کودکان ارائه می‌دهد. 501 راه برای تقویت عزت‌نفس به والدین نشان می‌دهد که چگونه به فرزندان خود کمک کنند تا تصورات مثبتی را که برای داشتن زندگی موفق، سازنده و شاد لازم است، را در خود ایجاد کنند.

مرگ نمادین والدین: شیوه‌های فرزندناپروری

معرفی کتاب
مرگ نمادین والدین باشکوه‌ترین نوع زندگی ایثارگرانه والدین برای سرعت‌بخشی به عاملیت کودک در فرایند رشد خویش است. این مرگ حیات‌بخش نه تنها زندگی کودک را متحول می‌کند؛ بلکه به زندگی والدین هم جانی تازه می‌بخشد تا من ناب خود را بیابند. والدین زمانی می‌توانند نقش‌آفرین باشند که از نقش خودخواهانه خود خارج شوند و زمینه خوداتکایی و خودرهبری فرزندان‌شان را فراهم کنند. این نوع نگاه به فرزندپروری کمک می‌کند که فرزندان قابلیت‌ها، ‌ظرفیت‌های فطری و استعداهای‌شان را شناسایی کنند و به خودشکوفایی برسند.

استراتژی سه‌قلک

معرفی کتاب
پول یکی از رکن‌های اساسی زندگی، ‌ در جهان امروز ماست. تصور اشتباه برخی از والدین این است که پول را فقط برای رفع نیاز می‌بینند؛ ‌ از این رو آن را بی‌رویه در اختیار فرزندانشان می‌گذارند. این تأمین مالی بی‌نظارت، ‌فرزندانمان را در مدیریت اقتصادی دچار چالش می‌کند می‌کند. بچه‌ها باید درباره مدیریت پول و پول چیزهایی بیاموزند و بدانند که چه‌قدر خرج کنند، ‌کجا ببخشند و چقدر سرمایه‌گذاری کنند. این کتاب با زبانی ساده و در 10 بخش مفصل درباره مدیریت پول توضیحات و راهکارهایی را ارائه می‌کند.

معرفی ابزار هوش مصنوعی برای تدریس

معرفی کتاب
ابزار هوش مصنوعی با تحلیل داده‌های آموزشی و رفتاری دانش‌آموزان می‌توانند نیازها و نقاط ضعف هر فرد را به طور دقیق شناسایی نمایند و با ارائه مسیر تحولی مشخص به معلم، یاریگر آن‌ها باشد. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به معلمان در طراحی برنامه‌های درسی پویا و متناسب با نیازهای مختلف دانش‌آموزان کمک کند. در این کتاب ضمن معرفی کاربرد این فناوری در تدریس، چگونگی کار با برخی از این ابزارها را در کنار متن به صورت بصری و در قالب فیلم نیز ارائه می‌کند.