Skip to main content

دیالمه

معرفی کتاب
دکتر عبدالحمید دیالمه در زمره نام‌آوران گمنامی است که تاکنون کاری در شأنشان انجام نشده است. کمتر انقلابی‌ای در حد شهید دیالمه ناشناخته مانده است. شهید دیالمه با طرح مباحثی چون: انسان خلوت و خلوت انسان، طراح هدایتی، مذهب در بوته تاریخ، انسان درقالب زمان، الیناسیون (از خود بیگانگی جامعه) و.... در پی ترسیم انسان‌شناسی اسلامی و نقش مذهب در زندگی آدمی بود. او برای اولین بار در سطح دانشگاه از صیرورت انسان بر صراط مستقیم سخن گفت و با طرح ضوابط حرکت بر این راه از جمله زهد و آزاداندیشی، صبر، توکل، شفاعت، فقر، قضا و قدر، امام و انتظار، مفاهیم اصیل و دقیق شیعی و تفاوت آن با مفاهیم دیگر را بازخوانی کند، تا هم نقشه راهی که قرآن کریم برای سعادت انسان بیان داشته ترسیم شود و هم نشان دهد که دغدغه‌ها و دل مشغولی‌های او از سنخ دیگری است. این کتاب سعی دارد این شهید بزرگوار را به تمام جوانان انقلابی معرفی کند.

نلسون ماندلا

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » نوجوانان را با شخصیت‌های مهم تاریخ و مکان‌های مهم جهان و اتفاقات پراهمیت آشنا می‌کند این مجموعه‌ی دوست داشتنی برای نوجوان‌های کنجکاو است که می‌خواهند اطلاعات عمومی خود را بالا ببرند، این کتاب درباره نلسون ماندلا، اولین رییس‌جمهور سیاه‌پوست آفریقای جنوبی است. ماندلا در زمانی زندگی می‌کرد که سیاه‌پوستان حق رأی و اظهارنظر سیاسی نداشتند و استثمار می‌شدند، اما او بعداز 27 سال مبارزه، توانست حقوق از دست‌رفته سیاه‌پوستان را به ایشان بازگرداند. نویسنده کتاب حاضر در میان روایت زندگی ماندلا، اطلاعاتی از وضعیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن دوران آفریقای جنوبی را به مخاطب ارائه کرده است.

جریان‌شناسی فکری ایران معاصر

معرفی کتاب
موضوع این کتاب، طرح و بررسی جریان‎های فکری در ایران معاصر است. منظور از جریان فکری در این کتاب، جمعیت و گروه اجتماعی معینی است که مبانی فکری خاصی دارند. نویسنده در این کتاب، جریان‎های فکری دینی در صدسال اخیر را براساس دغدغه‎های آنان نسبت به دین و رابطه آن با مدرنیته به چند دسته تقسیم کرده و به معرفی آثار و افکار افراد شاخصِ هر جریان، پرداخته است. جریان عقلانیت اسلامی، جریان روحانیت، جریان مکتب تفکیک، جریان تجددستیزی سنتی و فلسفی، جریان فرهنگستان علوم اسلامی، جریان سنت‎گرایی و جریان روشنفکری گروه‎ها، گرایش‎های فکری است که در این اثر، مورد مطالعه قرار گرفته است.

درآمدی بر نظریه عدالت رانلد دورکین

معرفی کتاب
دورکین، از فیلسوفان قرن حاضر، تفسیر عمل‌گرایانه جدیدی از عدالت به مثابه فضیلت برتر ارائه داده است. در این تفسیر، عدالت، آزادی و دموکراسی در تعامل دائم با یکدیگر توصیف می‌شوند؛ تعاملی که هرگز نباید به دست دولتمردان گسسته شود. ساختار این کتاب بر اساس سیر بحث دورکین شکل گرفته و به معرفی اجمالی پایه‌های اندیشه او و جایگاه آزادی در نظریه عدالت لیبرالی او می‌پردازد.