ثرتمندترین کشور دنیا هستیم
معرفی کتاب
برترین اندیشمندان و جامعهشناسان دنیا اذعان دارند که آمریکا از جایگاه ابرقدرتی در جهان فاصله گرفته و از درون در حال فروپاشی است. یکی از کسانی که به شکافهای عمیق اجتماعی و اقتصادی در ایالات متحده آمریکا اشاره میکند، یکی از سناتورهای معروف آمریکایی بهنام برنی سندرز است که در سخنرانیها و مصاحبههای خود بهطور خاص به شکافها اشاره کرده و آن را جایی که ثروت در دستان اقلیت کوچکی از ثروتمندان متمرکز شده و اکثریت مردم از امکانات و فرصتهای لازم برای رشد برخوردار نیستند، برمیشمارد. نویسنده این کتاب، با استفاده از دادهها و آمارهای واقعی، وضعیت کنونی آمریکا را زیر ذرهبین برده و به بررسی بحرانهای ناشی از فساد در سیستم مالی و نابرابریهای اجتماعی پرداخته است.
خیابان تا صبح بیدار بود: تاریخ شفاهی دختران دانشجوی پیرو خط امام
معرفی کتاب
این اثر با روایتهایی از زنان حاضر در تسخیر سفارت آمریکا، نگاهی تازه به این واقعه تاریخی برای علاقهمندان به تاریخ انقلاب اسلامی، مطالعات مربوط به نقش زنان در تحولات سیاسی و بررسی ابعاد مختلف واقعهی تسخیر سفارت آمریکا ارائه میدهد. این روایات بیانگر آن است که زنان، برخلاف تصویری که رسانههای غربی ارائه میدهند، در مسیر مبارزه و تصمیمگیریهای انقلابی نقش مهمی ایفا کردهاند و تنها ناظری منفعل در تحولات اجتماعی نبودهاند. در بخشی از کتاب میخوانیم: در آذر یا دی ماه 1358 بود که دور محوطه را مینگذاری کردند که مردم وارد لانه نشوند ... اصلاً کسی از این نمیترسید که آمریکا میخواهد چه کند...
برادر انگلستان
معرفی کتاب
کتاب «برادر انگلستان» رمانی خواندنی با زبان و ساختاری منسجم که به بازهی زمانی سالهای پیش از انقلاب تاکنون پرداخته است. داستان با خوابهایی آغاز میشود که هر کدام مربوط به قسمتی از گذشته و اتفاقات آن دوران میشود. راوی داستان در عالم خواب و رؤیا مسافر قطاری بیمقصد میشود و با گذر از کوپههای آن به مرور خاطرات مرتبط با آشنایانش در گذشتههای دور و کوچهی کهندژ میپردازد. در قسمتی از کتاب میخوانیم: «درست نمیفهمم که بیدارم یا خواب، که سوار قطار شدهام یا از آن پیاده شدهام. بخار صبحگاهی از دهان قطار بیرون میریزد... اما نه، انگار پیاده شدهام؛ آن هم درست وسط کوچه کهندژ. قطار با همه سی واگنش آمده است با من تا تهِ کوچهای پیچدرپیچ و کاهگلی؛ کوچهای بیریل، با دیوارهای فروریخته. نرمه غباری از شن و خاک در فضای راهرو و کوپه قطار موجی محو دارد؛ موجی به رنگ آبی و طلایی در پسزمینهای مهتابی. هیچ مسافری در قطار نیست جز منِ حیرتزده، منِ مات، منِ گیج و منگ. ایستادهام و از پسِ پنجرههای چرک و خاکآلودْ کوچه کهندژ را نگاه میکنم؛ کوچهٔ خاطرات شیرین و دور کودکی، کوچهٔ قوم و خویشهای نزدیک و دور، آقاجان و عموجان، مادر و زنعمو، ماهلقا و اسماعیل، پسرعموهایم، سالار و سلطان.»
فخرالدین حجازی
معرفی کتاب
مجموعه پژوهشی «شخصیتهای مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق به زندگی شخصیتهای نیک نامی میپردازد که در عرصه دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر زیسته و درگذشتهاند. این مجموعه برآیند احساس ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگانی افراد تأثیرگذار پدید آمده است و نه فقط روایتی است از زندگی پربار، بلکه مجموعهای از درسها و بینشهایی است که میتوان از آنها در زمینههای گوناگون بهره برد و فرصتی است برای غواصی در اعماق تاریخ، فرهنگ و سیاست ایران از دریچهای نو و درک اینکه چگونه افراد بزرگ، میراثی ماندگار بر جای میگذارند. فخرالدّین حجازی منتخب اول نخستین مجلس شورای اسلامی ایران از حوزه تهران و نیز نماینده تهران در دورههای دوم و سوم مجلس، از سخنرانان مذهبی فعال قبل از انقلاب ایران، از جمله از سخنرانان پراقبال حسینیه ارشاد بود.
عباسعلی عمید زنجانی
معرفی کتاب
مجموعه پژوهشی «شخصیتهای مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق به زندگی شخصیتهای نیک نامی میپردازد که در عرصه دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر زیسته و درگذشتهاند. این مجموعه برآیند احساس ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگانی افراد تأثیرگذار پدید آمده است و نه فقط روایتی است از زندگی پربار، بلکه مجموعهای از درسها و بینشهایی است که میتوان از آنها در زمینههای گوناگون بهره برد و فرصتی است برای غواصی در اعماق تاریخ، فرهنگ و سیاست ایران از دریچهای نو و درک اینکه چگونه افراد بزرگ، میراثی ماندگار بر جای میگذارند. عباسعلی عمید زنجانی عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و عضو وابستهٔ گروه آموزشی حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. وی در مقطعی رئیس دانشگاه تهران و در دو دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بودهاست وی از اساتید برجسته دانشگاه رضوی نیز بوده است.
پرونده فوق سری 2040
معرفی کتاب
این رُمان داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه بشریت بهخصوص ایران؛ از ترور دانشمندان هستهای تا نبردهای بیوتروریسم و ربایش چهرههای شاخص انقلاب است. نویسنده اذعان نموده که از اسناد تاریخی مؤثق برای فضاسازی و روایت داستانی استفاده کرده است؛ بهنحوی که اکثر اسامی و شخصیتهای داستان با اسامی و مشخصات حقیقی خود وارد میشوند و بر مدار تخیل نویسنده، نقششان را ایفا میکنند. این اثر حاوی عملیاتهای پیچیده اطلاعاتی و مهیج است که با کِشمَکشهای داستانی، مخاطب را در جریان جنایات رژیم صهیونیستی قرار میدهد.
بادیهفروش: برگهایی از زندگی شهیدمحمدعلی رجایی
معرفی کتاب
بادیه فروش، برگهایی از زندگی شهید محمدعلی رجایی است که از مجموعه کتاب "پابرهنه" میباشد. این کتاب گوشهای از زندگی و سیره فردی، اجتماعی و سیاسی شهید رجایی را در قالب خاطراتی کوتاه به تصویر کشیده است و قصد دارد مسئول طراز جمهوری اسلامی که آرمانهای انقلاب را مورد توجه قرار می دهد، معرفی کند. شهید محمدعلى رجایی، در سال 1312 هجری قمری در شهرستان قزوین متولد شد، تحصیلات ابتدایى را تا اخذ گواهینامه ششم ابتداى در همین شهرستان به انجام رساند. در سن چهار سالگى از وجود داشتن نعمت پدر محروم شد و تحت تکفل مادر مهربان قرار گرفت. در سال 1327 به تهران مهاجرت کرد و سال بعد یعنى در 1328 وارد نیرویهوایى شد. در مدت 5 سال خدمت در نیروى هوایى، دوره متوسطه را با تحصیل شبانه گذراند، سپس در سال 1335 به دانشسراى عالى رفت و به سال 1338 دوره لیسانس خود را در رشته ریاضى به پایان برد و به سمت دبیر ریاضى به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و به ترتیب در شهرستانهاى خوانسار، قزوین و تهران به تدریس، اشتغال ورزید. ایشان را در هشتم شهریور ماه 1360 به همراه یار قدیمىاش شهید باهنر در انفجار دفتر نخستوزیرى به شهادت رساندند.
مثل توی قصهها
معرفی کتاب
مجموعه «خلیج فارس، خانه ماست»، با هدف تقویت حس میهنپرستی و علمی تاریخی در کودکان تهیه شده است. «مثل توی قصهها» یک کتاب شعر کودکانه است. این کتاب به معرفی زیباییها و اهمیت خلیج فارس و سرمایههای آن میپردازد و به طور خاص برای کودکان طراحی شده است. این کتاب شامل شعرهایی است که تلاش میکند کودکان را با تاریخ، فرهنگ و زیباییهای طبیعی خلیج فارس آشنا کند. کتاب به تقویت هویت ملی و آشنایی کودکان با منابع طبیعی و فرهنگی کشور کمک میکند و به آنها میآموزد که چگونه باید از این گنجینهها حفاظت کنند.
حکمرانی حزبی
معرفی کتاب
کتاب «حکمرانی حزبی» به بررسی دیدگاههای آیتالله شهید بهشتی درباره حزب و نقش آن در حکمرانی اسلامی میپردازد. این کتاب به واکاوی مفاهیم مرتبط با حزب، ضرورت تشکیل آن، کارکردها و آسیبهایش پرداخته و سپس تجربه عملی شهید بهشتی در تأسیس و اداره حزب جمهوری اسلامی را بررسی میکند. نویسنده در این اثر تلاش میکند تا با رویکردی تحلیلی و با زبانی روشن، نظریات شهید بهشتی در مورد حزب و سیاست متشکل را تبیین کند. این کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از رابطه میان حزب، دین و حکمرانی هستند، میتواند مفید باشد.