Skip to main content

کومله، سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان ایران

معرفی کتاب
این کتاب بر اساس اسناد منحصر به فرد تاریخی در 15 فصل و نزدیک به 600 صفحه به بررسی پیشینه تشکیل کومله، تأسیس و نقش این گروه در شورش‌های تجزیه طلبانه سال‌های اولیه انقلاب و ادعای خودمختاری کردستان می‌پردازد. روابط کومله با عراق و سرنوشت کومله و بحران‌های نظری و پیامدهای آن در دهه‌های بعد پرداخته شده است.

سِمِنی زفن شًشی ابتدایی: زبان سمنانی، ششم ابتدایی

معرفی کتاب
این کتاب به گویش «سمنانی» نوشته شده است و مناسب دانش‌آموزان پایه ششم دبستان استان سمنان و علاقه‌مندان به این گویش محلی است.
در کتاب پیش‌رو بخش‌های گوناگونی با موضوعات دانایی و هوشیاری، راه زندگی، علم و هنر و... وجود دارند که نام برخی از آن‌ها عبار‌ت‌اند از: رِفاقِت خرسی رَه؛ دَستی هُنر؛ آسمُنی دارَه؛ دا؛ خرگوش و لاکَه‌پَشتَه.
در انتهای هر درس، پس از متن سمنانی، ترجمه فارسی آن نیز نوشته شده است.

آموزش در بستر تنوع فرهنگی: نظریه، پژوهش، تمرین

معرفی کتاب
این کتاب سیستم آموزشی را در بستر تفاوت‌های فرهنگی و ارتباط دانش‌آموزان از قومیت‌های متنوع فرهنگی بررسی می‌کند. نویسنده برای حل چالش‌های قومیتی بین دانش‌آموزان، ابتدا در یک فصل مشکلات بین قومیتی را شرح می‌دهد و سپس در هفت فصل پیشنهاداتی سازنده را برای حل چالش ارائه می‌کند. کتاب حاضر در پی آن است که دانش‌آموزان در فضایی برابر و بدون تبعیض قومیتی، امکان پیشرفت تحصیلی و اجتماعی را کسب کنند.

مقابله با تبعیض‌ نژادی در رویه نهادهای مبتنی بر معاهدات حقوق بشری

معرفی کتاب
امروزه تبعیض نژادی یکی از عوامل دغدغه‌ساز بین‌المللی و یکی از موارد مطرح در حوزۀ حقوق بشر است. به همین لحاظ، «کنوانسیون محو تبعیض نژادی» به عنوان سندی بین‌المللی و ویژۀ تبعیض نژادی، جایگاه مهمی دارد. کتاب حاضر ضمن بیان حقوق و تعهدات شناخته‌شده در کنوانسیون محو کلیۀ اشکال تبعیض نژادی، رویۀ کمیتۀ مربوطه را با توجه به تفسیرهای عمومی، ملاحظات استنتاجی و پرونده‌های مطرح شده بیان می‌دارد و در واقع نشان می‌دهد برخی از ابعاد این سند در مواردی ابهاماتی را موجب شده‌است.

سیستان و بلوچستان در روزگار پهلوی

معرفی کتاب
در این کتاب که مشتمل بر شانزده مقاله است، مهم‌ترین موضوعات و تحولات سیستان و بلوچستان در دوره پهلوی بررسی شده است. مؤلف «نگرش تاریخی مسلط در میان مردم استان» را از عوامل عقب‌ماندگی این منطقه می‌داند و زمینه‌های شکل‌گیری این نگرش را واکاوی می‌کند و به موضوعاتی نظیر کشف حجاب، لباس متحدالشکل، تقسیمات کشوری، تشکل‌های زنان و فعالیت گروه‌های مسیحی در زابل و زاهدان می‌پردازد.

لباس لرهای فِیْلی (در استان‌های لرستان، ایلام و کرمانشاه)

معرفی کتاب
شناخت فرهنگ و سنن قوم‌های مختلف باعث تقویت و شناخت هویت انسان‌ها می‌شود. در اثر مصور حاضر، تمدن، آداب‌ورسوم، نوع پوشش و پوشاک این قوم بزرگ که در مناطق لرستان، ایلام و کرمانشاه زندگی کرده‌اند، به‌طور اجمالی مورد کنکاش و تحقیق و بررسی قرار گرفته است.

مهاجرت‌های قومی در شهرهای ایران؛ گذر از مناطق قومی به شهرهای اقوام

معرفی کتاب
یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که شهرهای جهان امروز با آن مواجه‌اند، حجم زیاد مهاجرت‌ها به شهر است. نگارنده پس از ذکر مقدمات بحث و نظریه‌های علمی در این حوزه، سیر تحولات بنیادی و جمعیتی اقوام ایران را بررسی کرده و در ادامه، ارتباط و تأثیر این روند بر تغییرات شهری را ارزیابی کرده است. وی سپس چالش‌ها و فرصت‌های راهبردی را نیز تبیین کرده است.