12 قصه از تذکرةالاولیا عطار نیشابوری
معرفی کتاب
این کتاب، جلد هفتم از مجموعه «قصههای قشنگ و قدیمی» است. این کتاب مجموعهای از 12 داستان کوتاه و برگرفته از کتاب تذکرهالاولیا است که به زبان ساده و امروزی برگردانده شدهاند. این قصهها عرفانی هستند و سعی دارند به کودکان مفهوم عرفان و رسیدن به خداوند را بیاموزند. تذکرهالاولیا از بهترین آثار عطار نیشابوری است که از عارفان و شاعران نامآور پایان قرن ششم در شهر نیشابور است.
10 قصه از مثنوی مولوی
معرفی کتاب
این کتاب، جلد ششم از مجموعه «قصههای قشنگ و قدیمی» است. این کتاب 10 داستان زیبا و شیرین از مثنوی معنوی را به زبان ساده بازگو میکند. این داستانها مفاهیم و مسائل عرفانی را برای کودکان رمزگشایی و تفسیر خواهند کرد تا کودکان و نوجوانان با عمیقترین آثار صوفیانه و ادبی آشنا شوند. برخی از این قصهها عبارتاند از: فیل در تاریکی؛ نحوی و کشتیبان؛ موسی و شبان.
کروکور و لختوعور
معرفی کتاب
این کتاب بازنویسی یکی از داستانهای مثنوی مولانا به زبان فارسی کودکانه امروزی است. قصه حاضر درباره سه دوست است که یکی کور بود و دیگری کر و نفر بعدی لخت.
در شهری که این سه نفر زندگی میکنند جنگ میشود و آنها مجبور به فرار میشوند. فرارکردن آنها باعث میشود اتفاقات عجیب و بدی را برای آنها به وجود میآورد.
هدف این داستان آشناکردن کودکان با داستانهای اخلاقی، آموزنده و عرفانی است.
در شهری که این سه نفر زندگی میکنند جنگ میشود و آنها مجبور به فرار میشوند. فرارکردن آنها باعث میشود اتفاقات عجیب و بدی را برای آنها به وجود میآورد.
هدف این داستان آشناکردن کودکان با داستانهای اخلاقی، آموزنده و عرفانی است.
12 قصه از الهینامه عطار نیشابوری
معرفی کتاب
کتاب حاضر حاوی 12 داستان کودکانه به زبان ساده از "الهی نامه" فریدالدین عطار نیشابوری است. این عارف بزرگ عمیقترین مسائل عرفانی را به شکلی ساده در شعرهای خود بیان کرده است. حکایتهای الهی نامه از زبان پدری است که برای شش پسرش بازگو میکند. گربهای با جورابهای چرمی، پسرک و دختر شاه پریان، عارف و نانوا، سفر به هندوستان، بهلول و بچهها و اردشیر وپسرش عنوان تعدادی از داستانهای این کتاب است. در هر صفحه از این اثر نیز مناسب با وقایع ذکر شده تصاویر رنگی دیده میشود.
آتش شوق: داستانهایی از زندگانی شیخ ابوالحسن خرقانی
معرفی کتاب
«ابوالحسن خرقانی» از بزرگان مشایخ ایران بود.زُهد و مبارزه با نفس یکی از اصول زندگانی و پایههای مکتب عرفانی شیخ بود. عرفان مثبت و سازندهای که علاوهبر پارسایی و سادهزیستی، بر اصل محبت به دیگران و مردمدوستی نیز تأکید بسیار داشت. کتاب حاضر حاوی دَه داستان از زندگی این عارف است. در یکی از داستانها آمده است، شبی بعد از نماز، سرِ سفره شام، شیخ دست دراز میکند تا از آش چغندر بخورد؛ اما ناگهان دستش را پس میکشد و میگوید از این غذا تاریکی میآید! مشکل چیست؟ و چرا شیخ این حرف را میزند؟
آن شب که تا سحر
معرفی کتاب
این کتاب از مجموعه کتابهای «یادگارهای نادر ابراهیمی» است که در آن، گوشهای از زندگی «طیفور بن عیسی بایزید بسطامی» روایت میشود. سالها پیش در شهر بسطام، دانشمندی زندگی میکرد به نام «بایزید بسطامی» که بسیار عادل بود. زمانی مدیران مدرسهای در شهر نیشابور، از بایزید دعوت کردند تا به آنجا سفر کند و علت محبوبیت خود را آشکار سازد. بایزید به نیشابور و به آن مدرسه رفت و راز به دست آوردن عزت و احترامش را برای دانشآموزان، مدیران و آموزگاران بیان کرد.