Skip to main content

فرهنگ لغت خودمانی

معرفی کتاب
این کتاب، یکی از راه‌های کشف خلاقیت و ارتباط برقرار کردن بین دانش (گردآوری اطلاعات) و بینش (پردازش اطلاعات) است؛ دانش‌آموزان برای لغت یا مفهوم مورد نظر، معنا و ترکیب تولیدی خود را در قالب یک ترکیب ادبی، ارائه می‌کنند. آن‌ها ذوق ادبی و اطلاعات علمی خود را با هم تلفیق کرده، ترکیب‌های ادبی جالب و جدید می‌سازند و شور و نشاط خاصی را در کلاس نگارش تجربه می‌کنند. این کتاب خلاصه دیدگاه‌های نوجوانان و جوانان این سرزمین (از دانش‌آموز 13ساله کلاس هفتم تا دانشجوی 25ساله دانشگاه فرهنگیان قم) درباره «دنیا و مافیها» است.

ریشه‌یابی واژگان فارسی، ترکی، عربی و ارتباط بنیانی آن با لغات و اصطلاحات

معرفی کتاب
«زبان»، مهمترین عامل ارتباط بین انسان‌هاست، می‌توان گفت هر زبانی به منزله یک فرهنگ است. مؤلف در این کتاب تلاش کرده است با توجه به اهمیت ارتباطی این عامل (زبان) بین اقوام مختلف، به ریشه‌یابی واژگان فارسی، ترکی و عربی بپردازد. همچنین ارتباط بنیانی آن را با لغات و اصطلاحاتی از قبیل: زبان‌ها، لهجه‌ها و گویش‌های مختلف آشکار سازد.

فرهنگ اعلام قرآن برای کودکان: اشخاص و مکان‌ها

معرفی کتاب
در قرآن کریم اسم‌های فراوانی به کار رفته‌اند: اسم آدم‌ها، مکان‌ها و جانوران. به این اسم‌ها اعلام گفته می‌شود. این کتاب اعلام قرآن را به مخاطبان کودک معرفی می‌کند تا با داشتن اطلاعاتی در این باره، بتوانند مفاهیم آیات قرآن را بهتر درک کنند. هر مطلب یک تصویر هم دارد تا خواننده موضوع را بهتر یاد بگیرد.

فرهنگ توصیفی واژگان و اصطلاحات مالی و بانکداری (انگلیسی - فارسی)

معرفی کتاب
در فرهنگ توصیفی حاضر علاوه بر ارائه معادل‌های فارسی برای هر یک از واژه‌های انگلیسی، توصیفی از آن واژه نیز آورده شده است. این فرهنگ توصیفی شامل 5000 واژه تخصصی و به روز حوزه علوم مالی و بانکداری، همراه با توصیفی از مفاهیم و کاربرد مربوط به آن‌ها است. واژگان و اصطلاحات به کار رفته در فرهنگ حاضر حوزه‌های موضوعی مالی، بانکداری، بازارهای پولی، ارزهای خارجی، بازارهای کالایی و ابزارهای بدهی را شامل می‌شود. هم‌چنین دارای ارجاع بین مداخل است.

فرهنگ توصیفی تکنولوژی آموزشی (انگلیسی به فارسی)

معرفی کتاب
مفاهیم تکنولوژی آموزشی در ده سال اخیر تغییرات بسیار عمیقی داشته‌است. فرهنگ توصیفی حاضر مفاهیم این رشته را از طریق تجهیزات کامپیوتری امروزی با مفاهیم امروزی آن تطبیق داده‌است. مفاهیم و لغت‌های این فرهنگ به زبان انگلیسی هستند و تعریف و شرح آ‌ن‌ها به فارسی آمده‌است.

نخستین دائرةالمعارف من

معرفی کتاب
کتاب‌های مرجع اطلاعات بسیاری به مخاطب خود می‌دهند. این کتاب مرجعی است مخصوص کودکان و نوجوانان که شامل هفت کتاب است: دایرةالمعارف، فرهنگ‌نامه، اطلس جغرافی، اطلس جانوران، اطلس بدن، و واژه‌نامۀ ریاضی. هر جلد از این کتاب‌ها به تنهایی نیز چاپ شده‌اند. در هر کتاب اطلاعات کاملی از موضوع آن، متناسب با زبان و واژگان کودک و نوجوان گنجانده شده‌است.

زبان فضا و فرم: واژگان کاربردی در معماری

معرفی کتاب
کتاب پیش رو در برگیرنده توضیحاتی پیرامون 156 واژه فنی معماری و طراحی است. نویسنده در ابتدا برای هر واژه، معادل‌های آن را گردآوری کرده است، سپس توضیحاتی آورده و آن را به طور کامل شرح می‌دهد. همچنین به معادل‌های انگلیسی هر واژه در پانویس اشاره شده است. در ادامه یک یا چند بند، نمونه کار و تصویر آورده شده تا خواننده به صورت کاربردی با آن واژه آشنا شود.

واژه نامه عربی دهم: خلاصه قواعد

معرفی کتاب
در درس عربی، دانش‌آموزان پایۀ دهم به دانستن معنی تمام لغات عربی سال‌های دورۀ اول متوسطه نیاز دارند. در این کتاب ترجمۀ واژگان جدید و پرکاربرد هر درس به تفکیک آمده است. بخش اول کتاب شامل واژه‌نامه‌ای به تفکیک درس‌های کتاب درسی است که هر کلمه را تجزیه کرده است. در انتهای هر درس، کلمات مترادف و متضاد و جمع‌های مکسر همۀ کلمات آن درس آمده‌اند. بخش بعدی قواعد است و دو بخش آخر نیز واژه‌نامه‌های الفبایی و موضوعی به تفکیک پایۀ تحصیلی.

Oxford Elmentary Leamers

معرفی کتاب
در فراگیری زبان، فرهنگ‌های لغت ابزار مفید و کارامدی هستند. در فرهنگ موجود، پس از آشنایی با جدول استفاده از تلفظ کلمات و توضیحات اولیۀ کاربردی، معادل‌های فارسی لغات به صورت زیرنویس، در پایین صفحه، به‌گونه‌ای آمده‌اند که مخاطب را از فرهنگ‌های لغت انگلیسی به فارسی نیز بی‌نیاز کنند. همچنین، در ابتدای کتاب، چند صفحه‌ای به عنوان راهنمای تلفظ آمده است تا مخاطب طرز تلفظ‌ها را به خوبی فراگیرد.

کنایه‌های بلوچی مکرانی

معرفی کتاب
کنایه از جمله ابزارهای مهم زبانی و بیانی است که در فرهنگ ادبی ما جلوه و رونق خوبی یافته است. اثر پیش رو به معرفی و توضیح صنعت ادبی کنایه در ادبیات قوم بلوچ می‌پردازد. نویسنده جدولی از حروف بلوچی را در ابتدای کتاب می‌آورد و سپس فهرستی از عبارات کنایی عرضه می‌کند. سپس در فصل اول آرایۀ کنایه و کاربرهای آن را شرح می‌دهد. در فصل بعد نیز کنایه‌ها در بلوچی مکرانی (نیکشهر و قصرقند) بررسی و توصیف می‌شوند.