خشم طبیعت
معرفی کتاب
برخی از واکنشهای طبیعت همچون بارانهای شدید و صاعقههاجزؤ بلایای طبیعی محسوب نمیشود و واکنش طبیعی طبیعت هستند، اما به افراد خسارتهای جانی و مالی فراوانی میزنند. این دسته از حوادث، خشم طبیعت نامیده میشوند. در این کتاب بسیاری از نمونههای خشم طبیعت همچون: آتشفشانها و کشورهایی که در آنها آشفشان فوران کرده، سقوط بهمن و مثالهایش، تلاطم دریا و... را توضیح و با ارائهدادن نمونهای از آن، به مخاطبانش معرفی میکند.
در این کتاب علاوهبر معرفی انواع این نوع حوادث، برخی از عقاید پیشینیان و افسانهای برخی از مردم جهان را نیز عنوان میکند.
در این کتاب علاوهبر معرفی انواع این نوع حوادث، برخی از عقاید پیشینیان و افسانهای برخی از مردم جهان را نیز عنوان میکند.
یک فنجان دانستنی دربارهی سیاره زمین
معرفی کتاب
این کتاب، جلد سیوششم از مجموعه «دانشنامه کودکان» است. در این کتاب، کودکان پاسخ پرسشهای خود را درباره سیاره زمین، بهدست میآورند. چرا سیاره زمین از بقیه سیارهها متفاوت است؟ آتشفشانها چگونه فعالیت میکنند؟ غارهای زیرزمینی چگونه بهوجود میآیند؟ و...، نمونههایی از پرسشهای کتاب هستند. در پایان کتاب، فرهنگِ لغت «سیاره زمین» شامل معانی لغاتی که در کتاب استفاده شده و ممکن است کودکان با آنها آشنایی نداشته باشند، ارائه میشود.
هیرمند در کمند سیاست: سیستان اسیر سراب! (سرگذشت هیرمند و تأثیر آن بر سرنوشت و توسعه سیستان)
معرفی کتاب
سرزمین تاریخی سیستان تحت تأثیر رود هیرمند قرار داشتهاست. کتاب حاضر به سرگذشت هیرمند و اثر آن بر سرنوشت توسعۀ سیستان میپردازد. در فصل اول کتاب مختصری از تاریخ و ویژگیهای سیستان آمده است. در فصل بعد هیرمند و تاریخچۀ رژیم حقوقی و ورود سیاست به آن مطرح شده. توسعۀ سیستان ، معمای رسوبگذاری هیرمند، تغییر مسیر هیرمند و تأثیر آن بر تمدنهای باستانی، و در نهایت خسارتهای خشکسالی سیستان از جمله مطالب کتاب هستند.
عصر حجر پُر خطر
معرفی کتاب
کتاب حاضر حاوی ده بخش است و درباره زمانی است که انسانها در غار زندگی میکردند و با شکار حیوانات زندگی را میگذراندند، انسانهای اولیهای که از پوست حیوانات به عنوان لباس استفاده میکردند. در بخش «رخدادنگاری عصر حجر»، از ۳۵۰۰ هزار سال پیش سخن میگوید، زمانی که مخلوقاتی به نام «انساننما»، میتوانستند روی دوپا راه بروند. قد این انساننماها یک متر و بیست سانتیمتر و حجم مغزشان ۴۰۰ سیسی بوده است؛ درحالیکه انسانهای امروزی حدود ۱۵۵۰ سیسی حجم مغزی دارند. بخش «عقاید عجیب» از زمانی سخن میگوید که انسانهای عصر حجر به نوعی زندگی پس از مرگ معتقد شدند و به همین علت اشیای گرانبها را با مردگان دفن میکردند.
الفی دایناسور میکارد
معرفی کتاب
"امروز مادر "الفی" او را به باغچه میبرد تا با هم دانه بکارند. الفی اصلا از این کار خوشش نمیآید. برای همین دانه ها را میریزد روی زمین و به خانه برمیگردد. مدتی بعد که از پنجره به بیرون نگاه میکند با صحنهای عجیب مواجه میشود. یک جنگل پر از دایناسور. اما چرا هیچ چیز جور در نمیآید؟ جنگل که یک شبه رشد نمیکند. دایناسورها هم از بین رفتهاند. اینجا چه خبر است؟
دایناسورها
معرفی کتاب
دایناسورها میلیونها سال پیش زندگی میکردند و آخرین گونه آنها حدود 56 میلیون سال پیش منقرض شده است؛ در حالی که انسانها در حدود دو میلیون سال است که روی زمین زندگی خود را آغاز کردهاند. در کتابی که پیش رو دارید مجموعه اطلاعاتی از انواع دایناسورها، ویژگیهای زندگی هر یک و چگونگی انقراضشان به صورت مختصر و همراه با تصویر ارائه شده است. مطالب کتاب در پاسخ به 50 پرسش اصلی تدوین گردیده است.
دایناسورهای غولآسا
معرفی کتاب
دایناسورها موجوداتی عظیم بودهاند که سالها پیش منقرض شدهاند، اما میتوان از شواهد تاریخی به ویژگیهای ظاهری یا زیستی آنها پی برد. در این کتاب توضیحات جزءبهجزء همراه با تصویر از هر نوع دایناسور در قالب یک گزارش خیالی درج شده است. زبان اثر ساده و طنزآمیز است و هر بخش با تصاویر نقاشیشده همراه گردیده است.