شنبه آرام؟ : دانشمند شهید محسن فخریزاده به روایت همسر
معرفی کتاب
این کتاب، زندگی و تلاشهای شهید محسن فخریزاده، دانشمند برجسته معاصر، را از زبان همسر ایشان روایت میکند. فصل نخست از جایی شروع میشود که همسر شهید فخریزاده در روز شهادت همسرشان مجروح شدهاند و در تلاشند تا فرزندانشان را از این فاجعه با خبر کنند. سپس در فصلهای بعدی داستان عقب میرود و شهید فخریزاده و دستاوردهای ایشان و خصوصیات اخلاقی و... بازگو میشوند.
دیداری شگفت با غیاثالدین جمشید کاشانی
معرفی کتاب
غیاثالدین جمشید کاشانی را باید مخترع شیوههای محاسبه چهار عمل اصلی (بهویژه ضرب و تقسیم) دانست. وی در ریاضیات، نجوم و گاهشماری در مکتب سمرقند، تحول ایجاد کرد. در این کتاب دو شخصیت اصلی داستان در سفری خیالی موفق به دیدار و گفتوگو با این دانشمند میشوند و از آثار و احوال وی در طول زندگی شخصیاش آگاه میگردند.
الکساندر گراهامبل
معرفی کتاب
جستوجوگران دنیای علم و دانش در طول تاریخ خدمات بزرگی را به انسان هدیه کردهاند و بعضی از اختراعات آنها تحولی شگرف در مسیر زندگی بشر پدید آورده است. در این کتاب علاوه بر شرح زندگی گراهامبل و فعالیتهای تأثیرگذار علمی وی، تلاشهایش برای اختراع تلفن و روند ساخت این وسیله با زبان ساده و به دور از دشواری بازگو شده است.
ماری کوری (کاشف اشعه)
معرفی کتاب
ماری کوری یکی از کسانی بود که با نظریه جدیدش درباره ترکیب ماده، راه علم و دانش را برای رسیدن به بزرگترین انقلاب علمی روشن کرد. اثر پیش رو دربردارنده شرح رویدادهای زندگی علمی این دانشمند و کاشف عنصر رادیوم است. در صفحات کتاب علاوه بر دستاوردهای علمی و تلاشهای بیپایان این شخصیت، تصاویر مستند وی در محیط کار نیز درج گردیده است.
مارکونی (مخترع بیسیم، رادیو)
معرفی کتاب
در روزگاری که گروهی از مردم به بازگو کردن اسرار زندگی در عبارتهای آراسته به خرافات بسنده کرده بودند، گروهی دیگر از مردان به از بین بردن خرافاتی مشغول بودند که بسیاری از حقایق عالم را پوشانده بود. در این اثر شرح مختصری از زندگی مخترع سیستم بیسیم تلگرافی (رادیو) به زبان ساده برای مخاطب بازگو شده است. روند رشد و علمآموزی این دانشمند، فعالیتهای مهم علمی و غیرعلمی و دستاوردهای وی در زمینه الکترونیک از جمله مطالب کتاب است.
کلاسی از جنس واقعه: درسهایی که از استاد غلامحسین شکوهی آموختهام
معرفی کتاب
نگارنده در کتاب پیش رو با استفاده از رویکرد پدیدارشناسانه مبتنی بر تجربه خودزیسته، کلاسهای دکتر شکوهی، نخستوزیر آموزش و پرورش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را تبیین و تحلیل کرده است. در این نوشته، نویسنده به عنوان راوی اول شخص، تلاش کرده کلاسهای این استاد را در زنجیرهای از حوادث پیشآمده به خدمت گیرد و از آن میان، اندیشهها و شیوههای تربیتی وی را توصیف، نقد و ارزیابی کند.
نامگذاری بر بینهایتها؛ داستانی واقعی از عرفان دینی و خلاقیت ریاضی
معرفی کتاب
این کتاب به رویدادی در تاریخ علم که همان ارتباط ریاضیات و دین است اختصاص دارد. در این اثر سرگذشت و دستاوردهای علمی یکی از ریاضیدانهای آلمانی در قالب داستان عرضه شده است. در مرکز داستان به تعاملی اشاره شده است که بین ریاضیدانان نظریه مجموعهها و پیروان بدعت دینی نامپرستی در آغاز قرن بیستم در روسیه شکل گرفت.
ماری کوری و کشف رادیوم
معرفی کتاب
خواندن زندگینامۀ پرچالش و هیجانانگیز دانشمندان و مکتشفان و مخترعان علاوه بر سرگرمکردن، نوجوانان و جوانان را ترغیب میکند که بیتوجه از کنار اندیشهها و الهامات خود عبور نکنند. در این کتاب سرگذشت بانوی دانشمند کاشف رادیوم در قالب رمان به خوانندگان عرضه شده است. این اثر حاوی مهمترین رویدادهای زمان رشد، جوانی و میانسالی این دانشمند است.
آلبرت انیشتین و تئوری نسبیت
معرفی کتاب
آگاهی از زندگینامههای نظریهپردازان و بزرگان دانش که پژوهشهای آنها زندگی بشر را دستخوش تغییر کرده است، به اندیشه و تخیل نوجوانان وسعت میبخشد و آنها را برای تحقق رویاهای خود تشویق میکند. در این اثر شرح رویدادهای مهم زندگی فیزیکدان بزرگ قرن اخیر در قالب داستان و با زبانی ساده درج شده است.