Skip to main content

داریوش مهرجویی

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » رازهای تازه‌ای درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ، رویدادهای‌ مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز بازگو می‌کند. این کتاب به مخاطب می‌گوید، وقتی از «داریوش مهرجویی» حرف می‌زنیم از «کی» حرف می‌زنیم؟ از یک فیلسوف فیلم‌ساز یا فیلم‌ساز فیلسوف؟ از کارگردانی با ده‌ها جایزه از جشنواره‌های ملی و بین‌المللی؟ از خالق شاهکارهای سینمایی گاو و هامون و اجاره‌نشین‌ها؟ یا کسی دیگر؟ این کتاب را بخوانید تا با این شخصیت ملی بیشتر آشنا شوید.

جبار باغچه‌بان

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » رازهای تازه‌ای درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ، رویدادهای‌ مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز و جهان را بازگو می‌کند. این جلد از مجموعه مذکور داستان زندگی جبار باغچه‌بان را روایت کرده است. این کتاب به مخاطب می‌گوید وقتی از «جبار باغچه‌بان» حرف می‌زنیم از چه کسی حرف می‌زنیم؟ از باغبان دلسوز باغ کودکان؛ از معلم مهربان بچه‌های ناشنوا؛ از مردی که دلش برای ایران می‌تپید؛
نام اصلی جبار باغچه‌بان، میرزا جبار عسگرزاده بود و ایشان بنیان‌گذار نخستین کودکستان و نخستین مدرسه ناشنوایان ایران در شهر تبریز بود. او همچنین اولین مؤلف و ناشر کتاب کودک در ایران است. این کتاب را بخوانید تا این شخصیت بزرگ را بیشتر بشناسیم.

کی؟ چی؟ کجا؟ : چارلز دیکنز

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » رازهای تازه‌ای درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ، رویدادهای‌ مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز را بازگو می‌کند. این جلد از این مجموعه به معرفی چارلزدیکنز یکی از بزرگ‌ترین داستان‌نویسان جهان می‌پردازد. این کتاب به مخاطب می‌گوید، وقتی از دیکنز حرف می‌زنیم از چه کسی حرف می‌زنیم؟ از یکی از بزرگ‌ترین داستان‌نویسان جهان؟ از مشهورترین نویسنده دوران و یکتوریا؟ یا کسی دیگر...

غلامرضا تختی

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » رازهای تازه‌ای درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ، رویدادهای‌ مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز و جهان را بازگو می‌کند. این جلد از مجموعه مذکور داستان زندگی جهان پهلوان تختی را روایت کرده است. غلامرضا تختی مشهور به جهان‌پهلوان، در پنجم شهریور 1309 در تهران به دنیا آمد. پدربزرگش، حاج‌قلی تختی، همیشه در دکانش روی تخت بلندی می‌نشست و به همین خاطر این نام خانوادگی را برای خودشان انتخاب کرده بود. غلامرضا کودکی بود که وقتی بزرگ شد، به پهلوان ملی و قهرمان خیلی از کودکان و بزرگسالان ایران تبدیل شد....
این کتاب به مخاطب می‌گوید، وقتی از «غلامرضا» تختی حرف می‌زنیم از «چه کسی» حرف می‌زنیم. از پهلوان افسانه‌های باستان؟ از یک قهرمان ملی؟ از کشتی‌گیر دوست‌دار مردم؟ از محبوب‌ترین قهرمان ورزشی ایران؟ این کتاب را بخوانید تا این شخصیت بزرگ را بیشتر بشناسیم.

خلیل عمرانی

معرفی کتاب
مجموعه «شخصیت‌های مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق، به زندگی شخصیت‌های نیک‌نامی می‌پردازد که در عرصه دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر می‌زیسته‌اند. این مجموعه که برای عموم مخاطبان به ویژه جوانان تهیه شده است برآیند ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگانی افراد تأثیرگذار پدید آمده‌ است. کتاب حاضر در سه فصل با عناوین «مروری کوتاه بر زندگی خلیل عمرانی»، «خدمات و فعالیت‌های فرهنگی، ادبی و اجتماعی» و «آرا، اندیشه‌ها و آثار» نگارش شده است. در پایان کتاب نیز منابع، ماخذ، اسناد و تصاویری برای مخاطب قرار داده شده است.

حسین بهزاد

معرفی کتاب
مجموعه «شخصیت‌های مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق، به زندگی شخصیت‌های نیک‌نامی می‌پردازد که در عرصه دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر می‌زیسته‌اند. این مجموعه که برای عموم مخاطبان به ویژه جوانان تهیه شده است برآیند ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگانی افراد تأثیرگذار پدید آمده‌ است. کتاب حاضر مروری بر زندگی حسین بهزاد، نقاش و نگارگر ایرانی است. او سال‌ها کارمند فنی اداره کل باستان‌شناسی و استاد نگارگری هنرستان هنرهای زیبای تهران بود. خانه‌اش در تهران با وصیت او، موزه هنرهای سنتی شد.

کلیددار عاشق: رمان زندگی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی

معرفی کتاب
«کلیددار عاشق»، داستانی جذاب و آموزنده درباره زندگی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی است. این کتاب، سفری هیجان‌انگیز به دوران صفویه را روایت می‌کند که در آن یک نوجوان، همراه با کاروانی زیارتی به عتبات عالیات می‌رود و در مسیر این سفر، با ماجراهای مختلفی روبه‌رو می‌شود. نقطۀ عطف داستان، دیدار او با عمویش، علامه بهابادی یزدی، عالمی برجسته و پرهیزگار است که دیدگاه نوجوان را درباره زندگی، علم و حکمت دگرگون می‌کند. علامه بهابادی یزدی به دلیل مورد اعتماد بودن در دوران صفویه کلیددار حرم امیرالمؤمنین علیه‌السلام بوده است که نام این کتاب هم از این ماجرا گرفته شده است.

نام‌آوران ایران: پروین اعتصامی

معرفی کتاب
مجموعه نام‌آوران ایران تلاش کرده با اطلاعات مستندی به خواننده می‌دهد نسل جوان و جویای دانش ایران را با افرادی آشنا کند که رشد، تداوم و پیوستگی فرهنگ ایران با نام ایشان گره خورده است.
این جلد به زندگی پروین اعتصامی اختصاص پیدا کرده است که روایت مختصری از تولد تا مرگ این شاعر بلندآوازه را بیان کرده و نیز درباره وجه ادبی پروین و نظر دیگران درباره‌ی او، اشعار معروف وی و .... نیز مطالب کوتاهی بیان کرده است.

آدمی که شکوفه داد، سعدی (سومی‌ها)

معرفی کتاب
مجموعه داستان‌هایی تازه از زندگی نام‌آوران، با نثر ساده و گیرا و تصویرسازی‌های جذاب، نوجوان را با فضای زندگی هریک از دانشمندان آشنا می‌سازد. این کتاب، به زندگی شاعر معروف ایران «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن عبدالله بن مشرف»، متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم هجری در قالب داستانی خیالی و با زبانی کودکانه پرداخته است. نام کوچک سعدی، برگرفته از نام پدربزرگ پدری‌اش، «مصلح» بود. سعدی در سن 12 سالگی پدر خود را از دست داد و در برخی آثار خود، از او به نیکی یاد کرده است. سعدی در جوانی در مدرسه نظامیه بغداد تحصیل می‌کرد که مهم‌ترین مرکز علم و دانش جهان اسلام در آن زمان به شمار می‌رفت. سپس به شیراز برگشت و تا پایان عمر در این شهر اقامت کرد.

باغی که بوی شعر می‌داد، ‌ابوالقاسم فردوسی (دومی‌ها)

معرفی کتاب
مجموعه داستان‌هایی تازه از زندگی نام‌آوران، با نثر ساده و گیرا و تصویرسازی‌های جذاب، نوجوان را با فضای زندگی هر یک از دانشمندان آشنا می‌سازد. این کتاب از مجموعه، در چهار فصل به زندگی شاعر حماسه سرای ایرانی «ابوالقاسم حسن منصور بن محمد بن اسحاق شرفشاه طوسی» ملقب به حکیم سخن و حکیم طوس، جناب فردوسی پرداخته است. شاهنامه که از نظر جهانی به شهرت رسیده و حماسه ملی ایران می‌باشد توسط ایشان نگاشته شده است. در بخشی از این کتاب آمده است: «... ابوالقاسم گفت: «این هم محل قرار همیشگی‌مان، حالا زودتر حرفت را بگو!» منصور ساکت شد. نگاهی به دور و بر کرد و آهسته گفت: اگر حرفم یک راز باشد، آن را به چه کسی می‌گویی؟ ... .»