Skip to main content

شاه حافظه

معرفی کتاب
ما انسان‌های رشدپذیری هستیم و برای تغییردادن خودمان اشتیاق داریم. جهانی که در آن زندگی می‌کنیم در حال پیشرفت است و ما باید بتوانیم همگام و همسو با تغییرات امروز پیش برویم. تندخوانی و تقویت حافظه دو مهارتی است که امروز بیش از پیش به آن‌ها نیاز داریم. برای کسب این دو مهارت باید به نکاتی چون یادگیری درست، بالابردن قدرت یادگیری، شناخت توانایی‌های بصری، قوانین تندخوانی و تکنیک‌های افزایش تمرکز و درک مطالب واقف باشیم که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

کتاب هدهد سفید برای نوجوانان جلد هجدهم

معرفی کتاب
هجدهمین جلد از مجموعه کتاب هدهد سفید پس از تحمیدیه شامل شعری از حکیم نظامی گنجوی و مقدمه سیدباقر میرعبداللهی، با محوریت جایگاه تکنولوژی در زندگی روزمره، داستانی با عنوان «رَمادی» اثر مریم مَقانی (نویسنده کودک و نوجوان) با موضوع ایستادگی مردم غزه در برابر رژیم غاصب صهیونیستی و در ادامه داستان‌های «تسبیح تبرکی» با موضوع شهیدِ خدمت اثر مونا اسکندری، «پسر شاخ مدرسه» اثر مهری سادات علاقه‌بندها، «مطالعه‌ی حلال» اثر محسن باقرآبادی، کتابدار کتابخانه‌ی حجر بن عدی کرمانشاه و داستان «قابِ عکس» اثر محمد جعفربگلو، سرپرست نویسندگان کتاب هدهد سفید آمده است.در بخش سروده‌ها حاوی اشعاری با عناوین «ما بهاریم»، «معلم خوب من»، «راز جاودانگی»، «کوچه‌های نوحه‌خوان» اثر دبیر و اعضای محفل ادبی جوانه‌ها و در بخش گفت‌وگو نیز مطالبی از شهرام شفیعی درج شده است. این کتاب در 144 صفحه، با هدف آشنایی بیشتر نوجوانان با کتاب و کتابخانه، از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر شده است.

مهارت‌های مطالعه برای دانش‌آموزان و دانشجویان

معرفی کتاب
در این کتاب که آن را در 12 فصل می‌خوانید، راهبردهای مختلف مرتبط با مطالعه همچون هدف گذاری، مدیریت زمان، بهبود حافظه، یادداشت برداری، افزایش تمرکز، علامت‌گذاری متن کتاب، سازمان‌دهی و مرور طرح شده‌اند. سه فصل پایانی کتاب به روش های آماده شدن برای آزمون‌ها اختصاص یافته است.

مهارت‌های کاربردی مطالعه مؤثر: سریع‌خوانی، درک، به‌خاطر‌سپاری، یادآوری

معرفی کتاب
کلمات هم به نوعی شکل و تصویربه شمار می‌روند. خواننده همان‌گونه که شکل یک شی را می‌بیند و می‌فهمدکه مثلاً میز یا نیمکت است، می‌تواند "تصویر کلمات" را ببیند و بفهمد این کلمه چیست، بدون اینکه لفظ آن کلمه را با زبان تکرار یا درون‌خوانی کند. یکی از مهارت‌های کاربردی این کتاب بهره گیری از تصویر خوانی در مطالعه است. کتاب در شانزده فصل گردآوری شده است. فصل اول مقدمات خواندن است که با تعاریفی از خواندن، تصویرخوانی و تندخوانی آغار می‌شود. در فصل دوم و سوم تمریناتی برای تصویرخوانی کلمات آورده شده است. تکنیک حدس زدن در مطالعه برای افزایش سرعت و درک مطلب، اهداف مطالعه، روش دقیق‌خوانی و سازمان‌دهی، روش خواندن تجسسی و انتقادی و روش سطح‌خوانی، از دیگر مباحث کتاب است.

شاگرد اول بشو: (بیست بگیر)

معرفی کتاب
نویسنده با تمرکز بر موفقیت در تحصیل و گرفتن بیست‌های بیشتر، سه عامل را راهکار موفقیت معرفی می‌کند. سپس در کل متن می‌کوشد دربارۀ انگیزه، محیط و روش‌های ایجاد انگیزه، تمرکز، افزایش تمرکز، راه‌های مؤثر برای تمرکز و در نهایت روش انجام ریلکسیشن صحبت کند.

روش‌های کاربردی مطالعه (شگردهای مطالعه پزشکان و نخبه‌گان)

معرفی کتاب
برای اینکه مفهومی آموخته شود، حتماً باید معنا داشته باشد. بنابراین، باید نقص‌های مطالعه را برطرف کرد تا به لذت درس‌خواندن پی برد. کتاب حاضر روش‌های کاربردی مطالعه را شرح می‌دهد. همچنین، به چگونگی نشستن هنگام مطالعه، خواب‌آلودگی، بهترین زمان درس‌خواندن، ویژگی‌های محل مطالعه، لذت بردن از مطالعه، فوت و فن امتحان‌دادن و الفبای بیست گرفتن می‌پردازد.

مهارت مطالعه و یادگیری

معرفی کتاب
کسب مهارت مطالعه غالباً به عهدۀ دانش‌آموز گذاشته می‌شود و در مدرسه‌ها نیز تدریس نمی‌شود. در کتاب حاضر، مهارت‌های مطالعه به زبان ساده و به صورت خودآموز در سه گام (قبل از مطالعه، در هنگام مطالعه و بعد از مطالعه) به گروه‌های سنی‌دوره‌های اول و دوم متوسطه آموخته می‌شود. این کتاب منبع راهنمای کاربردی برای آموزگاران و معلمان نیز محسوب می‌شود. نویسنده تأکید دارد این کتاب نوعی کتاب کار است و صرف مطالعۀ آن کافی نیست و باید به موارد گفته شده عمل کرد.

راههای افزایش کیفیت مطالعه راکم RAKM

معرفی کتاب
دربارۀ مطالعه و افزایش کیفیت آن مطالب زیادی گفته‌اند. در کتاب حاضر، معنای مطالعه، روش‌ها و مقدمات آن، گام‌ها و نکات اساسی در مطالعه اولین مطالبی هستند که بیان شده‌اند. سپس تکنیک‌های حضور فعال در مطالعه و تمرکز حواس، برنامه‌ریزی، مراحل آمادگی برای امتحان، تکنیک‌های تندخوانی، عوامل تغذیه‌ای مؤثر در مطالعه، انگیزه و راه‌های بالابردن آن، راه‌های تقویت اعتماد به‌نفس و خودباوری مطرح شده‌اند. کتاب شامل تعدادی نمونه جدول برنامۀ درسی برای مطالعۀ روزانۀ دانش‌آموز به تفکیک رشته و پایۀ تحصیلی است.

چرا باید بچه‌ها کتاب بخوانند؟: بحث‌هایی در باره فواید فردی و اجتماعی کتاب‌خوانی در بین کودکان و نوجوانان

معرفی کتاب
این کتاب از مجموعه کتاب‌های راه‌اندازی باشگاه کتاب‌خوانی کودک و نوجوان است که به اهمیت کتاب‌خوانی و جلب مشارکت مردمی می‌پردازد. کسب آگاهی، پاسخ به سؤالات زندگی و رشته تحصیلی و کاری، لذت بردن و علاقه به مطالعه، گذران وقت و سرگرمی و کسب منزلت و ایجاد تمایز از عمده‌ترین انگیزه‌ها و اهداف کتاب‌خوانی است که در این کتاب به آن اشاره شده است. کتاب در چهار بخش تولید انگیزه، تأثیرات فردی و درمانی کتاب‌خوانی، تأثیرات اجتماعی کتاب و کتاب‌خوانی و پیشرفت تحصیلی را بررسی می کند.

ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای ترویج کتاب‌خوانی

معرفی کتاب
نویسنده در پنج فصل تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر ترویج کتابخوانی را بررسی می‌کند. در فصل اول داده‌کاوی یا تحلیل داده‌ها مورد مطالعه قرار گرفته و نگاهی به تاریخچۀ شبکه‌های اجتماعی مانند: فیس‌بوک، توییتر و گوگل می‌شود. کاربرد داده‌کاوی در فضای آنلاین در اندونزی، مدلی برای ایران، توانمندسازی نشر ایران از طریق داده‌کاوی از مباحث مطرح شده است. چرخۀ پول‌ساز ترویج کتاب، بررسی یک سایت بین‌المللی به عنوان الگویی برای ایران، کتابخوانی برای کودکان، مروری بر تاریخچۀ بازاریابی و تبلیغات آنلاین از دیگر موضوع‌های مورد بررسی است.