Skip to main content

درمان‌های بیانگرانه برای کودکان

معرفی کتاب
این کتاب با بحث پیرامون شیوه‌های مختلف ترکیب درمان بیان­گرانه در بافت مشاوره مدرسه، به‌دنبال کمک متخصصان به کودکان است. به‌طورکلی روش‌های درمان بیان‌گرانه از هنر خلاق برای شناسایی مشکلات، پردازش احساسات و کشف راه‌حل‌ها به کودکان کمک می‌کند. استفاده درمانی از نمایش، هنرهای تجسمی، نوشتن خلاق، بازی، رقص/حرکت و موسیقی نمونه‌هایی از این روش‌ها هستند. این کتاب با دربرداشتن راه‌کارهای درمان بیان‌گرانه به دنبال پرکردن شکاف موجود برای متخصصان سلامت روان مدارس است و عمدتا بر استفاده از هنر، موسیقی، بازی و نمایش درمانی تمرکز دارد.

کاهش طول مدت درمان اختلالات گفتار و زبان با روش STH

معرفی کتاب
دسترسی به روشی که سرعت یادگیری را افزایش دهد، در کودکانی که به هر دلیل دچار تأخیر زبانی هستند، هدفی بسیار مهم و حیاتی است. چنانچه ما بتوانیم به‌شیوه‌ای سرعت یادگیری مهارت‌ها را افزایش دهیم، می‌توانیم اختلاف میان چنین کودکی با همسالان طبیعی‌اش را به کمترین میزان برسانیم و او را از فرصت‌های تحصیلی و شغلی برابری با دیگر کودکان بهره‌مند کنیم. در این کتاب، روش درمانی‌ای (STH) پیشنهاد شده است که سعی دارد سرعت یادگیری و تثبیت مهارت‌ها را تا اندازه زیادی بالا ببرد و سپس با تعمیم منظم، سیستماتیک و گام‌به‌گام اهداف تثبیت‌شده به موقعیت‌های مختلف و ارتباط روزانه، سطح مهارت‌های زبانی کودک را هرچه سریع‌تر افزایش دهد.

بازی‌های آوایی (2): آگاهی درون هجایی

معرفی کتاب
کتاب «آگاهی درون هجایی» تحت عنوان بازی‌های آوایی دومین جلد از مجموعه کتاب‌هایی است که سعی دارد با فعالیت‌های آموزشی مبتنی بر آگاهی واج‌شناختی، به‌عنوان عامل مؤثر در یادگیری خواندن و نوشتن، زمینه را برای پیشرفت خوانداری و نوشتاری کودکان آسان کند. این کتاب به گونه‌ای طراحی شده است تا امکان بهره‌گیری کودکان مهد، پیش‌دبستانی، دبستانی و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، اختلال یادگیری خاص یا اختلال ارتباطی را برای کسب مهارت درون هجایی فراهم آورد.

بازی‌های آوایی (4): آگاهی واجی (‌ب)

معرفی کتاب
کتاب «بازی‌های آوایی 4» تحت عنوان بازی‌های آوایی چهارمین جلد از مجموعه کتاب‌هایی است که سعی دارد با فعالیت‌های آموزشی مبتنی بر آگاهی واج‌شناختی، به‌عنوان عامل مؤثر در یادگیری خواندن و نوشتن، زمینه را برای پیشرفت خوانداری و نوشتاری کودکان آسان کند. این کتاب به گونه‌ای طراحی شده است تا امکان بهره‌گیری کودکان مهد، پیش‌دبستانی، دبستانی و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، اختلال یادگیری خاص یا اختلال ارتباطی را برای کسب مهارت درون هجایی فراهم آورد.

بازی‌های آوایی (3): آگاهی واجی - الف

معرفی کتاب
کتاب «بازی‌های آوایی3» تحت عنوان آگاهی واجی سومین جلد از مجموعه کتاب‌هایی است که سعی دارد با فعالیت‌های آموزشی مبتنی بر آگاهی واج‌شناختی، به‌عنوان عامل مؤثر در یادگیری خواندن و نوشتن، زمینه را برای پیشرفت خوانداری و نوشتاری کودکان آسان کند.آگاهی واج‌شناختی به معنای آگاهی از ساختمان آوایی کلمات؛ مهارتی است که کودکان را قادر به شناسایی و تمیز اجزای کلمات(شفاهی) می‌سازد. این کتاب به گونه‌ای طراحی شده است تا امکان بهره‌گیری کودکان مهد، پیش‌دبستانی، دبستانی و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، اختلال یادگیری خاص یا اختلال ارتباطی را برای کسب مهارت درون هجایی فراهم آورد.

بازی برای کودکان با نیازهای خاص

معرفی کتاب
کودک از طریق بازی دنیای خود را می شناسد. زندگی اجتماعی، رشد تخیل و تمرین مهارت‌های زندگی روزمره در بازی نهفته است. اما برای کودکانی که تفاوت‌های یادگیری دارند، بازی کار سختی است. کتاب حاضر جزئیات مربوط به تفاوت‌های یادگیری و راه‌های تقویت یادگیری کودکان از طریق بازی با والدین، معلم‌ها و متخصصان را با مخاطبی که اولیای این کودکان یا مربیان هستند، در میان می‌گذارد. شرایط محیط بازی، ماهیت بازی، علائم اولیۀ تفاوت‌های یادگیری، تجزیه و تحلیل و تعدیل بازی، و شناخت فرایند یادگیری در بازی، از جمله مطالب کتاب هستند.

بازی‌های آوایی (1): آگاهی هجایی

معرفی کتاب
این کتاب اولین جلد از مجموعه کتاب‌هایی است که سعی دارد با فعالیت‌های آموزشی متنوع، مبتنی بر آگاهی واج‌شناختی، زمینه را برای رشد و پیشرفت مهارت‌های خوانداری و نوشتاری کودکان مهد، پیش‌دبستانی، دبستانی و دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خاص یا اختلال ارتباطی تسهیل کند. آگاهی واج‌شناختی به عنوان عامل مؤثر در یادگیری خواندن و نوشتن به معنای آگاهی از ساختمان آوایی کلمات است، مهارتی که کودکان را قادر به شناسایی، تمییز و دست‌کاری اجزای کلمات (شفاهی) می‎سازد. این مهارت سطوح مختلفی دارد، ازجمله آگاهی هجایی، درون‌هجایی و واجی.

اختلال ریاضی: راهنمای والدین و معلمان

معرفی کتاب
اختلال یادگیری ریاضی رشدی، توانایی کسب مهارت‌های ریاضی را در فرد تحت تأثیر قرار می‌دهد. افراد درگیر با این اختلال، ممکن است در درک مفاهیم ساده عددی، در یادگیری روش‌ها و واقعیت‌های عددی مشکل داشته باشند؛ گرچه ممکن است گاهی از یک روش صحیح به طور مکانیکی و بدون اعتماد به خود، مسئله‌ای را حل کنند و به پاسخ صحیحی هم برسند. چگونگی کمک به کودکان برای بهبود و توان‌بخشی آن‌ها، به کارگیری انواع روش‌های مفید و موثر و ارائه انواع تمرینات، از جمله مباحث کاربردی کتاب است.

مهارت‌های حرکتی کودکان: کنش پریشی، پیش‌فعالی، کمبود توجه، اتیسم و دیگر ناتوانایی‌های یادگیری

معرفی کتاب
بسیاری از اختلالات رشدی، از جمله درخودماندگی یا اتیسم و نقص توجه، نشانه‌ها و مشکلاتی در زمینۀ هماهنگی جسمانی دارند. این کتاب رهنمودهایی عملی برای والدین، معلمان و درمانگران ارائه می‌دهد. اختلالات رشدی خاص دوران کودکی شامل بیش‌فعالی با کمبود توجه، اختلال طرح‌ریزی حرکتی، یا اختلال هماهنگی رشدی، ناتوانی‌های خاص یادگیری، درخودماندگی و اختلال نافذ رشد و نیز پیشنهادهایی برای کودکان دارای مشکلات بارزتر اثرگذار بر رشد و کنترل حرکتی مانند فلج مغزی یا عقب ماندگی ذهنی از موضوعات این کتاب هستند.

بهبود سطح رشد در دوره اول کودکی

معرفی کتاب
اوایل کودکی دوره‌ای حساس است که کودکان در آن به رشد جسمی، شناختی و هیجانی می‌رسند. مداخلۀ آگاهانه در این دوره، به پیشرفت رشدی کودک کمک می‌کند. کتاب حاضر در ابتدا مسیر و شاخصه‌های رشد را در کودک عادی بررسی می‌کند. سپس به رشد کودکان مبتلا به اتیسم، فلج مغزی و اختلال رفتاری می‌پردازد. تغذیه برای رشد بهینه و مراقبت به منظور رشد متناسب کودکی نیز در بخش‌های پایانی کتاب مطرح شده‌اند.