Skip to main content

کاش مادران بخوانند: راهنمای مادر بودن

معرفی کتاب
مادری آنقدر با ارزش است که بهشت را زیر پای مادرها گذاشته‌اند. ولی اگر مادرها راه و رسم مادری کردن را بلد نباشند، ‌همین با ارزش‌ترین فرصتشان می‌شود حسرت، می‌شود ای کاش؛ ای کاش‌هایی که آه سرد شده‌اند. مادری و تربیت هنر می‌خواهد؛ هنرش هم آموختنی است. این کتاب حاوی مطالب و نکته‌هایی است که هم برای مادران و هم برای پدران مفید و کاربردی است. کتاب هشت فصل دارد. از تعریف دقیق مفهوم مادر تا بررسی اصول مادرانگی و مراحل رشد کودک و ترفندهایی برای کنترل فرزندان، همه و همه در متن این کتاب گنجانده شده است.

چه زمان، چه انتظاری داشته باشیم؟

معرفی کتاب
کودکان در طول پنج سال اول زندگی خود، سریع‌تر از هر زمان دیگری رشد می‌کنند. این کتاب برای کمک به والدین و مربیان نوشته شده است که بدانند در طول این سال‌های بسیار مهم با تمرکز بر هفت حوزه یادگیری و توسعه که در SFYE پوشش داده شده است، چه انتظاری از کودک داشته باشند؟ این کتاب درصدد است تا والدین و مراقبان را نسبت به توانایی‌ها و توانمندی‌های کودکان زیر پنج سال خود آشنا سازد.

مروری بر گفتارهای تربیت دینی کودک

معرفی کتاب
کتاب حاضر در زمینه تربیت کودک تهیه شده است. این مطالب مختصر و مفید به مسئله تربیت دینی کودکان اختصاص دارند. در قسمت‌های مختلف این کتاب برای آگاهی بیشتر خوانندگان در خصوص مفاهیم مطرح شده، کتاب‌هایی معرفی می‌‌شود. در ضمن مؤلفان برای شرح مطالب و موضوعات مورد نظر به آیات، روایات، سخنان علما و اندیشمندان هم تمسک جسته‌اند. کتاب در سه فصل و با زبانی ساده و گویا تربیت دینی کودک را از گفتارهای 9 نفر از عالمان این حوزه بیان نموده است.

آنچه در‌باره کودکان و نوجوانان باید بدانیم

معرفی کتاب
پدران و مادران و نیز مربیان، باید چه چیزهایی درباره کودکان و نوجوانان بدانند؟ چه شناخت‌هایی به دست آورند تا در تربیت آنان موفق شوند؟ اثر حاضر حاصل هفت گفتار از دانشوران علو‌م تربیتی در مؤسسه فرهنگی توحید قم می‌باشد، این گفتار حاوی نکته‌های ظرفی در موضوعات زیر است: عوامل اکتسابی تربیت، خودشناسی کودکان، پرورش اخلاقی دانش‌آموزان، تربیت وارونه، ویژگی‌های شخصیتی کودک، نقش تعامل خانه و مدرسه و رسانه در گرایش کودکان به نماز.

تربیت برتر: آنچه والدین و معلمان باید بدانند

معرفی کتاب
یکی از نیازمندی‌های اساسی والدین و معلمان در تربیت و پرورش اخلاقی کودکان برقراری ارتباط سالم با آن‌هاست که مهم‌ترین زمینه رشد و پرورش اخلاقی آن‌ها را فراهم می‌کند. بهترین معیاری که بر اساس آن تربیت و کیفیت پرورش اخلاقی کودکان را می‌توان ارزیابی کرد، شبکه ارتباطی اعضای خانواده است. کتاب حاضر نقش ارتباط، روش‌های ارتباط با کودکان و نوجوانان، مراحل شکل‌گیری مقررات اخلاقی در کودکان و نوجوانان و نقش ارزشیابی تحصیلی در شخصیت کودکان را بررسی می‌کند.

آنچه والدین و مربیان باید بدانند

معرفی کتاب
یکی از اساسی‌ترین مسائلی که امروزه در محافل علمی و آموزشی جهان مطرح است، تربیت و پرورش انسان است. از دیدگاه اسلام، تربیت مجموعه روش‌هایی است که از ابتدای تولد و حتی پیش از آن، باید به کار برد تا استعدادهای نهفته در وجود انسان، رشد مناسب را پیدا کرده و در مسیر الهی قرار گیرد. کتاب حاضر، درصدد است والدین و مربیان را با روش تربیت و هدف آن از دیدگاه اسلام آشنا کند.

عالی‌جناب خردسال!: فرزندآوری تا شش سال اول تربیت

معرفی کتاب
اندکی تأمل می‌تواند ما را به این اندیشه برساند که کودکان، اگر چه کوچک‌اند، لیکن از هر بزرگی، بزرگ‌تر، شریف‌تر و والامقام‌ترند! در حقیقت آنان «عالی‌جناب»‌اند. کودکان در مسیر رشد خود مراحل متعددی را می‌گذرانند. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «و قد خلقکم اطوارا» ما شما را مرحله به مرحله آفریدیم. بدیهی است هر کدام از مراحل تربیت، نیازها و اقتضائات تربیتی خاص خود را دارد. هفت سال اول به سبب آنکه پایه و اساس تربیت است، از اهمیت خاصی برخوردار است. به همین دلیل نویسنده این کتاب به سراغ مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نکات تربیتی مربوط به این دوران رفته است.

تاب‌آوری

معرفی کتاب
تاب‌آوری یعنی حفظ تعادل زندگی در مشکلات و گذر از سختی‌ها، همراه با رشد و پیشرفت. ما باید بتوانیم در جهان پر هرج و مرج امروز برای ایجاد یک زندگی خوب بسیار تاب‌آورتر از مردمان گذشته باشیم. تاب‌آوری مهارتی قابل آموزش دیدن است؛ بنابراین در کتاب حاضر به موضوع تاب‌آوری به‌عنوان یک مهارت پرداخته شده و مؤلفان تلاش کرده‌اند ضمن طرح موضوعات کلی پیرامون مفهوم تاب‌آوری مربیان را با این مهارت آشنا کنند. درواقع مؤلفان در پی این هستند که با کمک مربیان مهارت تاب‌آوری را به شکلی درست به نوجوانان بیاموزند و این مهارت را در آن‌ها ارتقا بدهند.

تاریخ برنامه‌ریزی درسی در ایران

معرفی کتاب
این کتاب روایتی علمی است که بر پایه چندین سال کوشش پژوهشی شخصیتی متخصص در عرصه برنامه‌ریزی درسی تولید شده که خود در امور برنامه‌‎ریزی درسی ایران طی سه دهه گذشته نقش داشته و رخدادهای آن را از نزدیک تجربه کرده است. تاریخ برنامه‌‎ریزی درسی در ایران کوششی پژوهشی است که تلاش دارد ضمن شرح تاریخی وقایع و دستاوردها، اثری دانشگاهی را برای آموزش تاریخ برنامه‌‎ریزی درسی فراهم کند تا برای تدریس درس «تاریخ مطالعات برنامه درسی» دوره کارشناسی ارشد برنامه‌‌ریزی درسی مفید واقع شود.

نوآوری‌های برنامه‌درسی در عمل

معرفی کتاب
در کتاب حاضر تلاش شده است تا در 6 فصل نوآوری‌های برنامه درسی در عمل مورد پژوهش قرار گیرد. فصل اول به مفاهیم و رویکردهای برنامه‌درسی آموزش‌عالی پرداخته است. در فصل دوم مفهوم تغییرات آموزشی در آموزش‌عالی مورد تبیین قرار گرفته است. فصل سوم به تغییر و نوآوری در برنامه‌درسی می پردازد. در فصل‌های چهارم تا ششم مدل‌های پذیرش نوآوری در سازمان‌ها و مؤسسات غیرآموزشی، در آموزش و برنامه‌درسی و در برنامه‌درسی نظام آموزش عالی مورد بحث قرار گرفته است.