Skip to main content

نیایش‌ها

معرفی کتاب
کتاب حاضر در سه بخش نیایش‌ها در آمریکا، لبنان و ایران تنظیم شده است. شهید چمران در سال 1337، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و با وجود موفقیت‌های علمی‌اش در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، احساس غربت و تنهایی او را می‌آزرد. این مشخصه در 8 نیایش دکتر چمران در آمریکا پیداست. بخش دوم کتاب، دربرگیرنده 25 نیایش شهید چمران در زمان حضور او در لبنان است. وی به درخواست امام موسی صدر، برای تأسیس و تقویت شاخه نظامی سازمان «امل» به لبنان رفت. نکته قابل توجه این است که دست‌نوشته‌ها و نیایش های او در لبنان امیدوارانه‌تر و نگاهش به زندگی روشن‌تر است. نیایش‌های دکتر چمران در ایران که همزمان با جنگ تحمیلی نوشته شده، نشانگر اراده محکم او در مبارزه با دشمنان است. این دست‌نوشته‌ها را می توان به‌عنوان قسمتی از خاطرات و زندگینامه او تلقی کرد. چون با مطالعه هر نیایش، گویی خواننده قدم به قدم در زندگی روزمره او پیش می‌رود.

عارفانه

معرفی کتاب
کتاب حاضر، مجموعه‌ای از دست‌نوشته‌های شهید دکتر «مصطفی چمران» است که به کوشش مهدی چمران جمع‌آوری شده است. این نوشته‌ها بازگوکننده‌ی بسیاری از حالات شهید چمران در لحظات و مواقع مختلف و در شرایط خاص خود بوده است؛ مباحثی که عموماً در زاویه‌ی دید عارفانه شهید چمران قرار گرفته و با قلمی زیبا بیان شده است؛ بنابراین دست‌نوشته‌ها در ارتباط با موضوع خاصی نیست و مطلب مشخصی را دنبال نمی‌کند. محل و زمان نگارش دست‌نوشته‌ها دقیقاً مشخص نیست، گرچه با شواهد و قرائنی می‌توان حدس زد که در آمریکا، لبنان یا ایران به رشته تحریر درآمده است. برخی از عناوین دست‌نوشته‌ها عبارت‌اند از: احتیاج به عرفان، آرزو داشتم، قلب محبوب، من زاده توام، من نماینده خدایم، عشق و تنهایی، قربانی عشق، غوغای عشق، فقر و عشق، قربانگاه عشق، نیاز دارم و ای اشک مقدس.

شکارچی: خاطرات و زندگی‌نامه شهید مصطفی رشیدپور

معرفی کتاب
کتاب حاضر درباره زندگی شهید مصطفی رشیدپور است. این داستان از تولد ایشان آغاز می‌گردد و با شهادت باشکوهشان در سوریه پایان می‌گیرد.
این شهید والامقام هنوز به سن جوانی نرسیده بود که جنگ تحمیلی شروع شد و ایشان نیز مانند بسیاری از مردم انقلابی، راهی جبهه‌ها شد. پس از اتمام دفاع مقدس نیز به هر طریقی که می‌توانست به دفاع از اسلام و کشور ادامه داد تا اینکه در دههٔ 90، برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) راهی سوریه شد و به دست دشمنان به شهادت رسید.
نویسنده قصد دارد مخاطبان را با زندگی این شهید والامقام و شرایطی که در سوریه برای مدافعان حرم وجود داشت آشنا کند.

بادبان‌ها را بکشید

معرفی کتاب
این کتاب مجموعه از داستان‌های کوتاه و مستند درباره خانواده‌های پرچمعیت و خوشبخت است. نویسنده کوشیده تا حال و حس صمیمی این خانواده‌ها را روایت کند و از عشق و علاقه فرزندان و والدین به یکدیگر بگوید. این قصه‌ها پس از مصاحبه با این خانواده‌ها بازگو شد‌ه‌اند و ماحصل تجربیات آن‌ها هستند. شخصیت‌های داستان‌ها وجود خارجی دارند و با اسم حقیقی و محل زندگی معرفی شده‌اند؛ این ویژگی کتاب به خواننده کمک می‌کند تا راحت‌تر بتواند با کتاب ارتباط برقرار کند.
داستان‌های حاضر به مخاطب کمک می‌کند تا با اطمینان و دلگرمی بیشتری به موضوع فرزندآوری بنگرد و مزیت‌های خانواده گسترده مورد توجه قرار گیرد.

محمد سرور؛ زندگی‌نامه خودگفته محمد‌سرور رجایی

معرفی کتاب
این داستان درباره زندگی محمد سرور رجایی است. او در میان دهه هفتاد افغانستان را به دلیل حمله طالبان به این کشور ترک کرده و به ایران آمده است. او مؤسس خانه ادبیات افغانستان بود و از شعرای به‌نام محسوب می‌شد. این کتاب زندگی محمد سرور رجایی را که در سال 1400 بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت، از زبان خودش اما به قلم فروغ زال، روایت کرده است.

بر مدار مزار: روایت‌هایی از زائران مزار حاج‌قاسم سلیمانی

معرفی کتاب
این کتاب مجموعه‌ای از خاطرات و روایت‌هایی است که پس از شهادت حاج‌قاسم سلیمانی بر سر مزار ایشان مشاهده شده‌اند. نویسنده کوشیده است تا حال و هوای مردمی را که همچنان پس از گذشت چند سال، بر سر مزار این شهید والامقام تجربه می‌کنند، بیان کند. در این کتاب با والدینی مواجه می‌شویم که نام فرزند خود را به‌خاطر زنده نگه‌داشتن یاد شهیدسلیمانی، قاسم گذاشته و افرادی را می‌بینیم که بر سر مزار ایشان نذری می‌دهند و به شهید سلیمانی متوسل می‌شوند.

شاعر کوچه آفتاب: زندگی و خاطرات قیصر امین‌پور

معرفی کتاب
این کتاب درباره زندگی و شخصیت قیصر امین‌پور است. این شاعر توانمند به شاعر کوچه‌های آفتاب معروف و از اساتید دانشگاه تهران و بهترین شعرای معاصر بود. کتاب حاضر روایت خود را با خاطره‌ای از پدر ایشان آغاز کرده است که درباره کودکی و نوجوانی امین‌پور توضیحاتی را ارائه می‌دهد. در ادامه کتاب شعرا و نویسندگان زیادی همچون حامد صلاحی، سیدحسن حسینی و سعید بیابانکی از قیصر امین‌پور خاطرات زیادی را بیان کرده‌اند.

سلحشور؛ روایت یک هنرمند جهانی: زندگی و خاطرات فرج‌الله سلحشور

معرفی کتاب
این کتاب روایتی از زندگی‌ و خاطرات مرحوم فرج‌الله سلحشورست که در پنج فصل تدوین شده است. راویان خاطرات: خود ایشان، ‌ رهبری و دیگر افرادی هستند که مرحوم سلحشور را می‌شناختند. در یکی از فصولِ کتاب، راویان به‌طور مجزا درباره روند نگارش فیلمنامه حضرت یوسف (ع) و ساخت آن توضیحاتی داده‌اند. یادداشت‌های افراد مختلف درباره آقای سلحشور، ‌ فیلم‌شناسی، ‌سال‌شمار زندگی و تصاویر، بخش‌های انتهایی کتاب را تشکیل داده‌اند.

پرچم در اهتزاز، روایت محرم کرونایی در مسجد ارک

معرفی کتاب
این کتاب حال و هوای یک عزادار در روزهای محرم سال 1399 که کرونا جهان را فرا گرفته بود و مراسم‌های عزاداری تعطیل شده بود، روایت می‌کند. نویسنده با توصیف احوالات آن روزها، مخاطب را با عزاداری امام حسین (ع) آشنا و تأثیر نبود آن، در حس و حال مردم را وصف می‌کند.

منوچهر ستوده

معرفی کتاب
این کتاب، زندگی ایران‌شناسان و جغرافی‌دان‌های معروف معاصر را روایت می‌کند که بیش از 60 جلد کتاب و 300 مقاله از خود به‌جای گذاشته است. این شخصیت علمی برجسته، آقای منوچهر ستوده می‌باشد که جزو چهره‌های ماندگار است که در سال 1395 فوت کردند. آشنایی با زندگی این دانشمند و زبان‌شناس بزرگ باعث می‌شود تا با مفاخر ملی خود بیشتر آشنا شویم.