Skip to main content

خلیل عمرانی

معرفی کتاب
مجموعه «شخصیت‌های مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق، به زندگی شخصیت‌های نیک‌نامی می‌پردازد که در عرصه دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر می‌زیسته‌اند. این مجموعه که برای عموم مخاطبان به ویژه جوانان تهیه شده است برآیند ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگانی افراد تأثیرگذار پدید آمده‌ است. کتاب حاضر در سه فصل با عناوین «مروری کوتاه بر زندگی خلیل عمرانی»، «خدمات و فعالیت‌های فرهنگی، ادبی و اجتماعی» و «آرا، اندیشه‌ها و آثار» نگارش شده است. در پایان کتاب نیز منابع، ماخذ، اسناد و تصاویری برای مخاطب قرار داده شده است.

نام‌آوران ایران: پروین اعتصامی

معرفی کتاب
مجموعه نام‌آوران ایران تلاش کرده با اطلاعات مستندی به خواننده می‌دهد نسل جوان و جویای دانش ایران را با افرادی آشنا کند که رشد، تداوم و پیوستگی فرهنگ ایران با نام ایشان گره خورده است.
این جلد به زندگی پروین اعتصامی اختصاص پیدا کرده است که روایت مختصری از تولد تا مرگ این شاعر بلندآوازه را بیان کرده و نیز درباره وجه ادبی پروین و نظر دیگران درباره‌ی او، اشعار معروف وی و .... نیز مطالب کوتاهی بیان کرده است.

آدمی که شکوفه داد، سعدی (سومی‌ها)

معرفی کتاب
مجموعه داستان‌هایی تازه از زندگی نام‌آوران، با نثر ساده و گیرا و تصویرسازی‌های جذاب، نوجوان را با فضای زندگی هریک از دانشمندان آشنا می‌سازد. این کتاب، به زندگی شاعر معروف ایران «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن عبدالله بن مشرف»، متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم هجری در قالب داستانی خیالی و با زبانی کودکانه پرداخته است. نام کوچک سعدی، برگرفته از نام پدربزرگ پدری‌اش، «مصلح» بود. سعدی در سن 12 سالگی پدر خود را از دست داد و در برخی آثار خود، از او به نیکی یاد کرده است. سعدی در جوانی در مدرسه نظامیه بغداد تحصیل می‌کرد که مهم‌ترین مرکز علم و دانش جهان اسلام در آن زمان به شمار می‌رفت. سپس به شیراز برگشت و تا پایان عمر در این شهر اقامت کرد.

باغی که بوی شعر می‌داد، ‌ابوالقاسم فردوسی (دومی‌ها)

معرفی کتاب
مجموعه داستان‌هایی تازه از زندگی نام‌آوران، با نثر ساده و گیرا و تصویرسازی‌های جذاب، نوجوان را با فضای زندگی هر یک از دانشمندان آشنا می‌سازد. این کتاب از مجموعه، در چهار فصل به زندگی شاعر حماسه سرای ایرانی «ابوالقاسم حسن منصور بن محمد بن اسحاق شرفشاه طوسی» ملقب به حکیم سخن و حکیم طوس، جناب فردوسی پرداخته است. شاهنامه که از نظر جهانی به شهرت رسیده و حماسه ملی ایران می‌باشد توسط ایشان نگاشته شده است. در بخشی از این کتاب آمده است: «... ابوالقاسم گفت: «این هم محل قرار همیشگی‌مان، حالا زودتر حرفت را بگو!» منصور ساکت شد. نگاهی به دور و بر کرد و آهسته گفت: اگر حرفم یک راز باشد، آن را به چه کسی می‌گویی؟ ... .»

پروین اعتصامی

معرفی کتاب
مجموعه حاضر پنجره‌ای است به دنیای پر رمز و راز شعر فارسی. هر کتاب از این مجموعه مخاطبان را با یکی از شاعران برجسته ایران آشنا می‌کند. در این جلد از مجموعه حاضر زندگی پروین اعتصامی بررسی می‌شود. نویسنده برای اینکه مخاطبان خیلی بهتر با پروین آشنا بشوند، از زندگی پدربزرگ، پدر، مادر و برادران پروین گفته است و بعد هم به روایت زندگی پروین پرداخته است. زبان روایت ساده و شیواست و شیرینی سخن راوی مخاطب را با محتوای کتاب همراه می‌کند. بعد از تحیلی برخی از اشعار بانو پروین اعتصامی، سی شعر منتخب ایشان در کتاب آورده شده است.

عطار

معرفی کتاب
مجموعه حاضر پنجره‌ای است به دنیای پر رمز و راز شعر فارسی. هر کتاب از این مجموعه مخاطبان را با یکی از شاعران برجسته ایران آشنا می‌کند. مثلاً در این جلد به سراغ زندگی و زمانه عطار رفته‌اند. نویسنده با اشاره به این موضوع که اطلاعات کمی درباره زندگی عطار وجود دارد، با زبانی لطیف و شیوا زندگی عطار را از پس افسانه‌ها و روایات مختلف به تصویر می‌کشد و آثار عطار را معرفی می‌کند. در ادامه با تحلیل برخی از اشعار و مکتوبات عطار مخاطبان را با افکار و اندیشه‌های این شاعر گران‌قدر بیشتر آشنا می‌کند.

پروین اعتصامی

معرفی کتاب
پروین اعتصامی یکی از شاعران معاصر و بانوی ماندگار شعر فارسی است که برخی بزرگان علم و ادب او را از جمله بزرگترین شاعران زن ایران به حساب می‌آورند. شعرهایی که پروین اعتصامی سروده؛ در باب اندیشه نو و انتقادهای اجتماعی است. این بانوی شاعر در سرودن شعرهای خود توجه بسیاری به قشر ضعیف جامعه داشته که همین موضوع سبب شده سروده‌های او طرفداران زیادی بین رهروان علم و ادب داشته باشد. کتاب حاضر روایتی از زندگی این بانوی شاعر است.

نیما یوشیج

معرفی کتاب
مجموعه «کی؟ چی؟ کجا؟ » رازهای تازه‌ای درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ، رویدادهای‌ مهم و مکان‌های شگفت‌انگیز ایران عزیز بازگو می‌کند. این جلد از مجموعه، به شخصیت شاعر معاصر «نیمایوشیج» و بررسی آثار نیمایوشیج، به ویژه اشعار معروف او مانند «آی آدم‌ها» و «مهتاب» می‌پردازد و به این سؤال پاسخ می‌دهد که وقتی از نیما یوشیج حرف می‌زنیم از چه کسی حرف می‌زنیم؟ از شاعر افسانه و آی آدم‌ها و مهتاب؟ از پدر شعر نو فارسی؟ از هنرمندی آزادیخواه؟ یا کسی دیگر...

اهالی ثریا

معرفی کتاب
زندگی بزرگان و نام‌آوران یک کشور معمولاً سرشار از روایت و نکات درس‌آموز و پندآور است که نقل و ترویج آن‌ها می‌تواند برای جوانان الگوساز باشد. کتاب حاضر حاوی صد روایت کوتاه و مستند از نخبگان و فرهیختگان معاصر ایران زمین است. از جمله این فرهیختگان می‌توان به قیصر امین‌پور، ایرج افشار، مهدی بهزاد، شیرین بیانی، لوریس چکناواریان و محمد حسابی اشاره کرد.

خانوم کوچیک

معرفی کتاب
«خانوم کوچیک» زندگی‌نامه‌ی پروین اعتصامی شاعر لطیف و توانمند معاصر را در قالب رمانی جذاب و پرکشش آورده است. دختر بچه‌ای فقیر، راوی زندگی پروین است؛ پروینی که در ناز و نعمت بزرگ شده و زندگی‌اش زمین تا آسمان با راوی ما متفاوت است.‌ به نظر شما راوی کتاب چه حسی به زندگی پروین دارد؟ پروین که جزو طبقه ثروتمندان است با راوی کوچک ما چه می‌کند؟