Skip to main content

چراغ‌دار: روایت‌هایی از زندگی شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ علیه‌السلام

معرفی کتاب
مواجهه با الگوها و انگاره‌های نوپدیدِ ضدانقلاب و چالش بر سر مفهوم «استقامت» در سبک زندگیِ فردی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و ...، وجه پراهمیت دیگری از تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی در سه دهه پس از پایان جنگ است. در این کتاب، تلاش شده تا ضمن بررسی ابعاد مختلف حادثه تروریستی حرم حضرت شاه‌چراغ در شیراز و انگیزه‌های دشمنان، با استفاده از شیوه تاریخ شفاهی، ابعاد مختلف زندگی شهدا و نحوه شهادت آن‌ها به تصویر کشیده شود. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: فضا کمی امنیتی به نظر می‌رسید. عصر آن روز دانشگاه شیراز بودم و مشغول فروش کتاب در نمایشگاهی که ... .

نام‌آوران جهان: مهاتما گاندی

معرفی کتاب
مجموعه نام‌آوران جهان تلاش کرده اطلاعات مستندی را در خصوص مشاهیر جهان به خواننده ارائه دهد و نسل جوان و نوجوان و جویای دانش را با این افراد آشنا کند و اطلاعاتی را که برای شناخت یک چهره به صورت کلی مورد نیاز است در یک ساعت به مخاطب ارائه دهد.
این جلد به زندگی «مهاتما گاندی» اختصاص پیدا کرده است. مهاتما گاندی، با نام کامل موهانداس کارامچاند گاندی، رهبر سیاسی و معنوی هندی بود که جنبش استقلال هند از بریتانیا را رهبری کرد. او به خاطر فلسفه مقاومت بدون خشونت خود، که آن را ساتیاگراها (نیروی حقیقت) می‌نامید، مشهور است. او در هند به عنوان پدر ملت شناخته می‌شود.

خاطرات مرضیه حدیدچی (دباغ)

معرفی کتاب
به نظر شما انقلاب ما با کمک چه کسانی به پیروزی رسید؟ چند نفرشان را می‌شناسید؟ آیا فقط مردان برای آن تلاش کردند و از جانشان مایه گذاشتند؟ زنان چه طور؟ شما زنی را سراغ دارید که در وسط وسط میدان مبارزه با طاغوت از همه چیزش گذشته باشد؟ زخمی شده باشد، بارها به زندان افتاده باشد، ساواک او و خانواده‌اش را زیر نظر گرفته باشد، برای حفظ جانش مجبور به فرار از ایران شده باشد؟ کسی به ذهنتان رسید؟ حالا اگر بفهمید همین شخص در برهه‌ای کوتاه، محافظ امام خمینی بوده و بعد از پیروزی انقلاب هم باز دست از تلاش و مبارزه نکشیده و مدتی هم فرمانده سپاه یکی از شهرهای ایران بوده، چه تصویری از او در ذهنتان شکل می گیرد؟
بله! این ویژگی‌ها متعلق به خانم مرضیه حدیدچی است که در این کتاب به صورت مبسوط به آن پرداخته شده است. خانم حدیدچی (دباغ) در این کتاب خاطرات خود را خیلی مفصل و دقیق بازگو کرده‌اند و از سختی‌ها و رنج‌هایی که در این مسیر متحمل شده‌اند گفته‌اند. اگر به خواندن خاطرات آدم‌های مهم علاقه‌مندید، این کتاب گزینه‌ی مناسبی برای شماست!

حماسه میرزا کوچک‌خان

معرفی کتاب
میرزا کوچک خان جنگلی یکی از شخصیت های مبارز و آزادی‌خواه است که درباره وقایع و حوادث زندگی او مطالب زیادی نوشته شده است. در این میان عده‌ای کوشیده‌اند تا با تحریف واقعیت و تغییر داستان چهره‌ای متفاوت از او نشان دهند و میرزا کوچک خان را به عنوان یک چریک کمونیست یا ماجراجویی که قصد رسیدن به حکومت داشت، معرفی کنند. این در حالی است که میرزا کوچک خان هم با روسیه مخالف بود و هم با انگلیس و هم رضاخان. قیام جنگل رویدادی مهم در تاریخ معاصر ایران است که با توطئه استعمار ناکام ماند و میرزا کوچک خان نیز با برخی خیانت‌ها به شهادت رسید. کتاب «حماسه میرزا کوچک خان» شامل بخش‌‎های: «از تولد تا قیام، از قیام تا انقلاب اکتبر، از انقلاب اکتبر تا کودتای رضا خان و از کودتای رضاخان تا شهادت» است که تلاش می‌کند تا واقعیات این نهضت را به خوانندگان ارائه دهد.

جام زهر: روایتی از زندگی کشتی‌گیر شهید، اصغر امن‌زاده

معرفی کتاب
این داستان درباره شهیدی است که سال 1367 راهی جبهه می‌شود. تا به آن‌جا می‌رسد که قطعنامه 598 امضا می‌شود، اما صدام به عهد خود پایبند نمی‌ماند، شلمچه را بمباران می‌کند و اصغر در شلمچه به شهادت می‌رسد. شهید امن‌زاده علاوه‌بر تحصیل در دانشگاه، به کشتی‌گرفتن نیز مشغول بود و می‌خواست از مدال‌آوران نامی کشور شود. نویسنده‌ی داستان زندگی شهید امن‌زاده، از دوران کودکی او آغاز می‌کند و خواننده را با حوادثی که در دوران نوجوانی و جوانی ایشان می‌گذرد آشنا می‌کند.

همدم: مادر جبهه‌ها، خاطرات زهرا محمودی

معرفی کتاب
این کتاب دربارهٔ بانویی والامقام به نام زهرا محمودی است که در پشت‌خط‌مقدم از رزمندگان با ارسال خوراک و پوشاک پشتیبانی می‌کرد. این بانو به دلیل اینکه فعالیت‌هایش رنگ‌وبویی مادرانه داشت، با عنوان مادر جبهه‌ها معروف شناخته می‌شود.
کتایون رجبی‌راد، نویسنده کتاب حاضر، پس از شنیدن خاطرات خانم محمودی تصمیم گرفت ماجرای پر فراز و نشیب زندگی ایشان و چالش‌هایی که در روند پشتیبانی جبهه برسر راهش وجود داشت را در قالبی داستانی تحریر کند.
کتاب حاضر قصد دارد خوانندگان را با فداکاری‌ها و تلاش‌های زنان و اهمیت نقش ایشان در طول دفاع مقدس آشنا کند.

یاران باران

معرفی کتاب
این کتاب در تلاش است تا خوانندگان را با نام، سرگذشت و جایگاه اجتماعی یاران امام حسین (ع) آشنا کند. نویسنده در هر صفحه از کتاب یکی از 72 شهید دشت کربلا را به مخاطب شناسانده است. احادیث و جملاتی که امام حسین (ع) پس از شهادت یارانش در وصف هرکدام از آن‌ها بازگو کرده‌اند نیز در این اثر ارائه شده‌اند.
این کتاب برای مخاطبانی که می‌خواهند بهتر و دقیق‌تر با وقایع روز عاشورا و رشادت‌های یاران امام سوم شیعیان (ع) آشنا شوند، خواندنی و مفید خواهد بود.

دل‌شوره شیرین

معرفی کتاب
این داستان از زبان همسر شهید مرتضی جاویدی، یکی از شهدای دفاع مقدس در عملیات کربلای پنج، روایت شده است. همسر شهید ماجرا را از روزی بازگو کرده است که خانواده شهید جاویدی برای خواستگاری به منزل ایشان رفتند و او را به عقد همسر رزمنده‌اش درآوردند. کتاب حاضر رشادت‌ها شهید جاویدی و فداکاری‌ها، صبوری‌ها، استقامت و مبارزات پشت جبهه همسر شهید را شرح داده است. نویسنده کتاب پیش‌رو قصد دارد سختی‌ها و مصائبی که همسران و فرزندان شهدا با آن مواجه بوده‌اند را برای مخاطب نمایان کند تا با از خودگذشتگی‌های نسل‌های پیشین خود آشنا شوند.

شهاب دین

معرفی کتاب
این کتاب درباره آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی است. او از فقها و مراجع بزرگ تقلید شیعیان بود که جوانی خود را در نجف، ‌ سامرا، قم، تهران و... گذراند. این عالم بزرگ بیشتر سال‌های عمر خود را در فقر و تنگدستی گذراند و به دنبال علم و تحصیل بود. نویسنده کتاب حاضر زندگی‌نامه و حوادثی را که در زندگی این عالم فرزانه رخ داده، با جزئیات روایت کرده است و نام اساتید و مباحثی را که آیت‌الله مرعشی از محضر ایشان آموخته است، شرح داده است.

خانه‌دار مبارز: خاطرات شفاهی اقدس حسینیان

معرفی کتاب
کتاب حاضر درباره زندگی بانوی مبارز و انقلابی «اقدس حسینیان» است. خانم حسینیان در سن سیزده سالگی با خانواده‌ای مبارز و انقلابی که به طور جدی فعالیت سیاسی داشتند ازدواج کرد و زندگی او مسیری متفاوت و منحصربه‌فرد از هم‌سن و سالانش را طی کرد. خانم حسینیان در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، اعلامیه‌های سیاسی و سخنان امام خمینی(ره) را می‌نوشت و بین مبارزان تکثیر می‌کرد. او در کنار فعالیت‌های سیاسی، خانه‌دار هم بود و زندگی خانواده‌اش را نیز مدیریت می‌کرد. در این کتاب نقش خانم حسینیان در حوادث مهمی همچون وقوع انقلاب اسلامی، سال‌های دفاع مقدس و... نیز عنوان و بازگو شده‌اند. نویسنده کوشیده است تا خانم حسینیان را به عنوان الگویی مناسب از زن مسلمان، به دختران جوان معرفی و آن‌ها را به سوی سبک زندگی مؤمنانه و انقلابی هدایت کند.